Crap prajit

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Crapul cumparat era unul de "Salonta", adica cu pielea neacoperita de solzi , asa ca l-a decapitat si i-a taiat coada si bucatile de carne care sunt pana la burta crapului, bucati din care se va face o ciorba pescareasca.
  • L-a curatat de cativa solzi pe care ii avea, i-am scos urechile si organele interne. I-a scos si laptii, pentru ai prajii si pe acestia.
  • L-a spalat bine in apa rece si l-am pus pe servetele de hartie pentru a se scurge de apa.A portionat crapul pe bucatele, tocmai bune de prajit in tigaie .Felia de crap pe care am ales-o pentru prajit a trecut-o prin faina si dupa ce a considerat ca este acoperita in totalitate cu faina a scuturat-o de surplusul acesteia. A incins tigaia cu ulei si a introdus bucata de crap in uleiul incins.
  • L-a prajit 2-3 minute, in asa fel incat sa nu avem carne cruda in interiorul bucatii de peste.Il intoarcem si pe partea cealalta si-l prajim.
  • Trebuie sa fim siguri ca aceasta bucatica de peste este gatita in intregime. A pregatit in paralel si un piure de cartofi, prin curatarea a trei cartofi medii si taierea in bucati cat de cat egale, pentru a se fierbe in acelasi timp.Fierbem cartofii max. 20 de minute. Oricum, ii putem incerca cu furculita daca sunt fierti indeajuns.Cand cartofii s-au fiert, ii zdrobim cu furculita punem untul si laptele si amestecam pana obtinem o consistenta dorita.
MazdaRX8MazdaRX8

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Excelent

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Da...EXCELENT..

abuz

anonymous

Super!

abuz

anonymous

Super bun

abuz

anonymous

CARTOII NATUR AU RAMAS LA ACEASTA BUNA RETETA

abuz

anonymous

Yami, Yami

abuz

anonymous

O sa fac si eu in citeva momente,iam-iam

abuz
Cocolino

Cocolino

Iami

abuz
Nicolae

Nicolae

Arata superb...

abuz