Cotlet de porc cu sos de piper verde
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Zdrobim boabele de piper in mojar, sau daca nu avem, le pun intr-o carpa curata si le batem cu un sucitor sau un ciocan pana arata cam asa Taiem o ceapa mica si o calim in unt topit, pana se inmoaie apoi adaugam boabele de piper, mai lasam 1 minut, sa se imprastie aroma in unt .
- Acum trebuie adaugate cele 3 linguri de faina ALBA, moment in care eu m-am enervat, pt ca nu aveam decat faina integrala in casa, care are culoare inchisa, fapt ce a daunat in final aspectului sosului, care a iesit mai inchis. Gustul a fost f bun. Deci se adauga faina, preparatul incepe sa se ingroase, omogenizam si stingem focul.
- Facut o supa de legume din 400 ml apa clocotita in care am dizolvat un cub BIO de legume de la DM: turnat aprox 100 ml supa peste compozitia cu boabe de piper, amestecat si pus din nou pe foc. mai turnat supa, tot cate putin.
- Chiar daca pare subtire, sosul se va ingroasa. In functie de cat de gros sau subtire ma place, mai puneti sau nu supa, eu am pus-o pe aproape pe toata. Amluat tigaia de pe foc, adaugat smantana + sos Worchester, si pus sosul in sosiera: Cotletele sarat si prajit, pe ambele parti, la foc foarte mare, in unt topit.
- Apoi stins cu o cana de supa si lasat sa scada de tot, apoi mai prajit putin, pana s-au rumenit.
servit cu cartofi piure, si castraveti murati iuti, chiar a fost o masa spicy dar foarte buna. Sosul e toata smecheria.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Am mancat si este excelent ~
anonymous
Iamiiiiii
Punctează această reţetă