Petitchef

Cotlet de porc in sos de rosii si vin

Felul principal
4 porții
40 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se spala carnea bine, se usuca cu un servet de hartie si se taie felii subtiri. Ceapa o taiem marunt, pentru culoare am folosit o ceapa rosie, iar daca tot e perioada cepei verzi am mai adaugat si coditele de la 2 cepe. Se caleste ceapa in putin ulei pana devine stravezie.
  • Se adauga carnea sarata ca pentru snitele, boabele de piper si enibahar, frunzele de patrunjel taiete marunt si foaia de dafin. Se lasa la prajit pentru 2-3 minute, amestecand astfel incat carnea sa se faca uniform.
  • Se adauga pasta de rosii, apa si vinul. Acoperim oala cu un capac si o lasam la foc mic pentru aproximativ 40 minute pana se face carnea.
  • Se adauga pasta de rosii, apa si vinul. Acoperim oala cu un capac si o lasam la foc mic pentru aproximativ 40 minute pana se face carnea.
  • Nu uitati sa verificati si nivelul apei, daca a scazut prea mult si carnea inca nu e fiarta mai adaugati vin diluat cu apa. La sfarsit, se adauga si laptele, condimentam daca mai este nevoie si lasam sa mai dea un clocot.
  • Merge perfect langa piure si castraveti murati. Si daca veni vorba de piure, un mic sfat de la mine: tineti cartofii in apa fierbinte cu sare pentru 5 minute inainte sa ii puneti la fiert. Folositi unt in loc de margarina, chiar daca untul ingrasa un pic e mult mai sanatos si mai gustos. Si nu pasati cartofii cu mixerul decat daca vreti sa obtineti un lipici cu gust de amidon...


Poze

Cotlet de porc in sos de rosii si vin
Cotlet de porc in sos de rosii si vin - poza 2
Cotlet de porc in sos de rosii si vin - poza 3
Cotlet de porc in sos de rosii si vin - poza 4
Cotlet de porc in sos de rosii si vin - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

25/09/2014

Am incercat aceasta reteta! Nu e deloc stralucita

(1) (0) Abuz
29/10/2013

Gustos,ca la mama acasa! Buna reteta ;)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Chiftelute vegetariene de seitan in sos de rosii
Chiftelute vegetariene de seitan in sos de rosii
3 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Panini cu ton, sos de rosii si capere
Panini cu ton, sos de rosii si capere
1 porții
10 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează