Se spala carnea bine, se usuca cu un servet de hartie si se taie felii subtiri. Ceapa o taiem marunt, pentru culoare am folosit o ceapa rosie, iar daca tot e perioada cepei verzi am mai adaugat si coditele de la 2 cepe. Se caleste ceapa in putin ulei pana devine stravezie.
Se adauga carnea sarata ca pentru snitele, boabele de piper si enibahar, frunzele de patrunjel taiete marunt si foaia de dafin. Se lasa la prajit pentru 2-3 minute, amestecand astfel incat carnea sa se faca uniform.
Se adauga pasta de rosii, apa si vinul. Acoperim oala cu un capac si o lasam la foc mic pentru aproximativ 40 minute pana se face carnea.
Se adauga pasta de rosii, apa si vinul. Acoperim oala cu un capac si o lasam la foc mic pentru aproximativ 40 minute pana se face carnea.
Nu uitati sa verificati si nivelul apei, daca a scazut prea mult si carnea inca nu e fiarta mai adaugati vin diluat cu apa. La sfarsit, se adauga si laptele, condimentam daca mai este nevoie si lasam sa mai dea un clocot.
Merge perfect langa piure si castraveti murati. Si daca veni vorba de piure, un mic sfat de la mine: tineti cartofii in apa fierbinte cu sare pentru 5 minute inainte sa ii puneti la fiert. Folositi unt in loc de margarina, chiar daca untul ingrasa un pic e mult mai sanatos si mai gustos. Si nu pasati cartofii cu mixerul decat daca vreti sa obtineti un lipici cu gust de amidon...
Comentarii:
Am incercat aceasta reteta! Nu e deloc stralucita
Gustos,ca la mama acasa! Buna reteta ;)