Initial cand am gandit aceasta reteta,am gandit-o cu o alta garnitura,pentru ca eu evit in general sa asociez carnea cu cartofii si mai ales prajiti dar….daca tot erau cumparati cartofii si erau si din cei noi (imi plac foarte mult) am zis ca …merge odata sa facem si prostioare si sa mancam mai nesanatos mai ales ca nu facem asta des. Reteta aceasta am creat-o inspirandu-ma tot din o emisiune culinara dar am adaptat-o dupa ingredientele mele si ce posibilitati am eu, si am pastrat din ea doar ideea de m
Separat am curatat 3-4 mere micute,le-am taiat felii mai groase si le-am copt un pic pe gratar apoi le-am pus peste bucatile de cotlet si au stat si ele 15-20 min la cuptor.
Ca sa fie o mancare aromata si pentru ca stiu ca lui iubi al meu ii place mult m-am gandit sa fac si un sos la friptura,sos dulceag pentru ca se potrivea cu merele si carnea de porc.
Am folosit
2 catei usturoi
4-5 cm ghimbir
o lingurita de dulceata de petale de trandafir
3 smochine deshidratate taiate cubulete
sos soia,curry,chilly,sos rodii,apa de flori de portocal
Am taiat usturoiul si ghimbirul foarte marunt,le-am pus in tigaie cu putin ulei si le-am lasat la prajit putin (1 minut), am adaugat apoi dulceata de trandafiri,sosul de soia,sosul de rodie,apa de flori de portocal,smochinele si celelalte condimente,am amestecat si am lasat sa fiarba incet,am adaugat la sfarsit o mana de zahar si cand acesta s-a topit am stins focul.
Am servit carnea de porc cu mere coapte si sos alaturi de cartofi noi prajiti. BUuuuunnnn a fost
Pofta mare!
Mai multe retete gasiti pe blogul meu http://papabundetot.wordpress.com
Ai incercat-o si nu ti-a placut ceva sau....doar ne uitam asa la poze si comentam ca sa fim interesanti?