Dupa multe incercari si cautari, in sfarsit pot sa spun ca am gasit o reteta de coaste de porc la cuptor, care sa-mi placa! Va invit si pe voi sa incercati reteta! Sunt 100% convinsa ca o sa va placa!
Tineti coastele de porc in apa rece aprox 30 de min pana cand se scurge tot sangele. Stoarceti si tapetati carnea cu hartie de bucatarie. Asezati carnea pe un tocator. Scoateti membrana de pe coaste cu un cutit. Trebuie sa introduceti varful cutitului sub membrana, apoi cand observati ca s-a desprins, trageti usor pe toata lungimea coastei.
Adaugati sare si masati usor. Apoi mustarul cu miere. Peste mustar, piper, boia si restul de condimente. Distribuiti uniform pe toate partile.
Asezati apoi coastele intr-un vas termorezistent sau intr-o tava. Acoperiti cu o folie de aluminiu si introduceti la cuptor. 200 de grade, caldura sus si jos. 1h15
Cand coastele sunt aproape gata, scoateti folia. Cu o pensula, adaugati sosul bbq pe ambele parti. Dati la cuptor tot la 200 de grade, pt 40 de min in total, pe ambele parti. Folositi ventilatia.