Ceapa crocantă, acea garnitură crocantă și gustoasă care ridică orice fel de mâncare, a primit o versiune mai sănătoasă și mai ușor de preparat: coaptă în cuptor. Crocantă pe dinafară și moale pe dinăuntru, servește-o doar cu burgeri, tacos sau alte tipuri de sandvișuri. Dacă o preferați ca aperitiv, o puteți face și voi. V-ați gândit să o serviți ca acompaniament la carne, pui sau într-o salată? Nu ezita, preparatul tău va fi și mai delicios și parfumat. Consultă rețeta noastră pas cu pas și fii uimit de ceapa crocantă la cuptor.
Se taie în bucăți mici tip inele, uniforme, folosind o mandolină sau un cuțit ascuțit.
Se pune mai întâi ceapa tocată într-un castron. Apoi se condimentează cu sare, paprika și ulei de măsline. La final, se adaugă făina.
Se amestecă bine până la omogenizare.
Se tapetează tava de copt cu hârtie de copt și se distribuie uniform ceapa feliată și condimentată. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20 de minute sau până devine aurie.
Serviți ceapa crocantă pe sandvișuri sau salate, ca aperitiv sau ca garnitură la felurile principale.Poftă bună!
Ce tipuri de ceapă pot folosi în această rețetă? Folosiți de preferință ceapă albă sau galbenă, deoarece sunt mai tari. Ceapa mov sau cea roșie nu sunt recomandate.
Pot folosi alte condimente? Desigur, condimentele sunt întotdeauna după gust.
Preferați să prăjiți ceapa crocantă? Și asta este în regulă. Ideal este să o prăjești cu temperatura uleiului între 180 și 190ºC până devine aurie.
Cum păstrez ceapa crocantă? Lăsați-o să se răcească complet și păstrați-o într-un borcan sigilat.
Cum se servește ceapa crocantă? Ceapa crocantă merge perfect cu hamburgeri, hot dog, tacos sau alte tipuri de sandwich-uri. De asemenea, se servește cu carne, pui sau salate.