Se incalzeste cuptorul la 190?C.Se unge o tava de copt cu 1 lingura ulei de masline si se imprastie apoi ceapa verde.Puiul se unge cu 1 lingura ulei de masline si se freaca cu 2-3 lingurite de sare cu ierburi aromate.
Se toarna deasupra vinul si se da la copt 1h 30 minute, pana cand puiul s-a rumenit si s-a fragezit.Dupa ce puiul s-a copt, se scoate din cuptor si se lasa deoparte, acoperit cu folie de aluminiu.
Intre timp, intr-o cratita, se pune zeama de supa de pui la incalzit pana cand incepe sa fiarba.Se rade tot ce a ramas in tava de copt in cratita cu supa fierbinte.
Se adauga mazarea,cartofii fierti, tarhonul si busuiocul, sare si piper dupa gust si se lasa sa fiarba 5-10 minute.Puiul se aseaza pe un platou, iar langa se pun legumele.
Comentarii:
Urmeaza sa gatesc reteta
Buna