Anghinare la cuptor

Antreuri
Ușor
1 h 15 m

Cui ii place anghinarea sigur va fi incantat de reteta noastra de anghinarea la cuptor! Reteta gastronomica extra vegetariana, in care frunzele de anghinare se imbina perfect cu parmezanul ras si ierburile de Provence :-)

Ingrediente

2

Preparare

Preparare30 min
Gătire45 min
  • Anghinare la cuptor - Preparare etapa 1Taiati baza anghinarelor, precum si varful - aproximativ 3 cm
  • Anghinare la cuptor - Preparare etapa 2Folosind o foarfeca, taiati varfurile tuturor frunzelor, apoi rasfirati delicat frunzele din centru.
  • Anghinare la cuptor - Preparare etapa 3Trebuie sa scobim tot miezul sub forma de puf. Dupa aceea, se toarna sucul de lamaie astfel incat inima anghinarei sa nu oxideze.
  • Anghinare la cuptor - Preparare etapa 4Apoi gatiti anghinarea, la abur sau in apa (30 minute). Puneti bucatile de anghinare pe o tava de copt si dati la cuptorul la 180° C.
  • Anghinare la cuptor - Preparare etapa 5Se amesteca uleiul de masline cu sare, piper, ierburi de Provence si catelul de usturoi zdrobit.
  • Anghinare la cuptor - Preparare etapa 6Se toarna acest amestec in centru si intre frunzele de anghinare.
  • Anghinare la cuptor - Preparare etapa 7Se presara parmezan si pesmet.
  • Anghinare la cuptor - Preparare etapa 8Coaceti 15 minute la 180°C.
  • Anghinare la cuptor - Preparare etapa 9Gata!

Punctează această reţetă

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Se curata frunzele pina se ajunge la cele fragede se taie virful cam la jumatea ei se taie in doua cind sunt tineri nu au puf daca au se scoate puful.in timp ce le curatam cele curatate le punem in apa cu lamaie sa nu se oxideze.se pune apa la fiert putina si putin ulei de masline depinde de cantitate se fierb pina scade apa si sunt fierte.se pot consuma asa sau se trec la tigaie cu usturoi si jambon cubulete .

am gătit această rețetă
abuz

Stefy

Gatite asa anghinarele sunt destul de greu sa se coaca bine.Plus ca trebuie foarte bine curatate de petalele exterioarept.ca acelea nu se vor coace,oricat de mult le lasi la copt.Iar parte din mijloc,in cazul anghinarelor care au puful ala,trebuie curatat,pt.ca e inecacios si intepator.Eu spre exemplu le-am gatit in mai multe feluri:taiate in 4,prajite in tigaie,sau facute cu omleta,sau cum imi plac cel mai mult,(ca la snitele)facut din apa sare si faina o compozitie,date bine prin compozitie si prajite in ulei incins,o minunatie.Sau se mai pot face si umplute cu carne.

am gătit această rețetă
abuz

doina

Cea mai buna pate este miezul. De ce il scoateti?

abuz

Silvia

Problema este ca daca nu cureti "petalele" de la suprafata, chiar doua-trei randuri, raman foarte tari. Eu fac frecvent reteta asta, pun in interior usturoi si patrunjel tocat, sare, mult piper, zeama de lamaie si ulei de masline.

abuz