Cui ii place anghinarea sigur va fi incantat de reteta noastra de anghinarea la cuptor! Reteta gastronomica extra vegetariana, in care frunzele de anghinare se imbina perfect cu parmezanul ras si ierburile de Provence :-)
Se curata frunzele pina se ajunge la cele fragede se taie virful cam la jumatea ei se taie in doua cind sunt tineri nu au puf daca au se scoate puful.in timp ce le curatam cele curatate le punem in apa cu lamaie sa nu se oxideze.se pune apa la fiert putina si putin ulei de masline depinde de cantitate se fierb pina scade apa si sunt fierte.se pot consuma asa sau se trec la tigaie cu usturoi si jambon cubulete .
Gatite asa anghinarele sunt destul de greu sa se coaca bine.Plus ca trebuie foarte bine curatate de petalele exterioarept.ca acelea nu se vor coace,oricat de mult le lasi la copt.Iar parte din mijloc,in cazul anghinarelor care au puful ala,trebuie curatat,pt.ca e inecacios si intepator.Eu spre exemplu le-am gatit in mai multe feluri:taiate in 4,prajite in tigaie,sau facute cu omleta,sau cum imi plac cel mai mult,(ca la snitele)facut din apa sare si faina o compozitie,date bine prin compozitie si prajite in ulei incins,o minunatie.Sau se mai pot face si umplute cu carne.
Problema este ca daca nu cureti "petalele" de la suprafata, chiar doua-trei randuri, raman foarte tari. Eu fac frecvent reteta asta, pun in interior usturoi si patrunjel tocat, sare, mult piper, zeama de lamaie si ulei de masline.
Comentarii:
Se curata frunzele pina se ajunge la cele fragede se taie virful cam la jumatea ei se taie in doua cind sunt tineri nu au puf daca au se scoate puful.in timp ce le curatam cele curatate le punem in apa cu lamaie sa nu se oxideze.se pune apa la fiert putina si putin ulei de masline depinde de cantitate se fierb pina scade apa si sunt fierte.se pot consuma asa sau se trec la tigaie cu usturoi si jambon cubulete .
Gatite asa anghinarele sunt destul de greu sa se coaca bine.Plus ca trebuie foarte bine curatate de petalele exterioarept.ca acelea nu se vor coace,oricat de mult le lasi la copt.Iar parte din mijloc,in cazul anghinarelor care au puful ala,trebuie curatat,pt.ca e inecacios si intepator.Eu spre exemplu le-am gatit in mai multe feluri:taiate in 4,prajite in tigaie,sau facute cu omleta,sau cum imi plac cel mai mult,(ca la snitele)facut din apa sare si faina o compozitie,date bine prin compozitie si prajite in ulei incins,o minunatie.Sau se mai pot face si umplute cu carne.
Cea mai buna pate este miezul. De ce il scoateti?
Problema este ca daca nu cureti "petalele" de la suprafata, chiar doua-trei randuri, raman foarte tari. Eu fac frecvent reteta asta, pun in interior usturoi si patrunjel tocat, sare, mult piper, zeama de lamaie si ulei de masline.