Încă mai cautați un nou sos pentru a vă însoți pastele? De data aceasta îți oferim comboul anghinare/bacon. Și pentru acest fel de mâncare poți alege tipul de paste pe care îl dorești. Dar să știi că, după ce ai descoperit Paccheri o să îți placă la nebunie! Vă lăsăm mai jos pașii rețetei noastre ↓ ↓ ↓
Mai întâi, pregătiți un bol cu apă și suc de lămâie.
Curățați anghinarea scurtând mai întâi tulpina. Apoi scoateți frunzele exterioare ale anghinarei până ajungeți la inimă.
Acum tăiați inima anghinarei în sferturi, îndepărtați puful care se află înăuntru (folosiți un cuțit ascuțit) și scufundați bucățile de inimă în apă cu lămâie pentru a preveni oxidarea lor.
Într-o tigaie căliți ceapa tocata mărunt cu ulei de măsline. Adăugați baconul și căliți 3-4 minute la foc iute. Tăiați inima de anghinare în bucăți mici și adăugați-le în tigaie.
Adăugați un pahar cu apă în tigaie, puneți capacul și gătiți la foc mediu timp de 15 minute, amestecând din când în când.
Între timp, puneți o cratiță cu apă cu sare pe foc și odată adusă la fierbere, fierbeți pastele în funcție de timpul indicat pe pachet.
După 15 minute de gătit în tigaie, luați toate bucățile de inimă de anghinare (păstrați câteva pentru decor) și puneți-le în vasul blenderului, adăugând puțin lichid de gătit și câteva bucăți de bacon.
Amestecați totul până obțineți o cremă apoi puneți-o înapoi în tigaie. Adaugați puțină apa de la gătitul pastelor și amestecați bine (se ține la foc mic).
În acest moment, scurgeți pastele fierte al dente și turnați-le în tigaie, adăugați două linguri de parmezan și sotați câteva minute (adaugați puțină apă de gătit dacă este necesar).
Pastele dvs. cu anghinare și bacon sunt gata! Poftă bună!
Pot să păstrez pastele cu anghinare și bacon? Dacă au mai rămas, le puteți pune într-un recipient ermetic și le puteți păstra la frigider pentru o zi. Încingeți totul într-o tigaie înainte de servire, adăugând puțină apă.
Ce tip de paste ar trebui să folosesc? Noi am folosit paccheri, dar este posibil să folosiți atât paste scurte, cât și lungi. Încercați cu mezze Maniche rigate, rigatoni, tagliatelle sau spaghete.
Ce să faceți cu frunzele de anghinare? În loc să le aruncați, le puteți curăța și aburi. Înmuiați-le într-un sos de vinegretă și mâncați-le așa cum sunt, astfel încât să vă bucurați doar această parte fragedă.
Pot folosi smântână în pastele paccheri de anghinare și bacon? Da, dacă vreți un preparat și mai cremos, puteți adăuga puțină smântână lichidă.
Cum împiedic ca mâinile să nu înnegrească când curăț anghinarea? Puteți purta mănuși de latex sau puteți să vă freca bine cu lămâie pe mâini.