Intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa taita marunt, calim usor ceapa, adaugam 2 lingurite boia rosie, amestecam, lasam 1 minut dupa care adaugam cupercile spalate si taiate bucati.
Imi place sa folosesc ciuperci pleurotus pt ca nu se arunca nimic din ele, nu trebuiesc curatate de pielita, doar putin taiat din piciorus.
Adaugam apa, nu prea multa pt ca mai lasa si ciupercile, punem vegeta si condimentul pt carnea de porc , fierbem mancarea cam 15 minute, potrivim de sare si dregem cu o lingura de faina amestecata cu putina apa rece.
Stingem focul si adaugam usturoiul taiat marunt, verdeata de patrunjel si marar tocate. Intre timp, pregatim o mamaliga vartoasa, din care adaugam intre doua vase unse cu ulei, tasam ca sa ii dam forma unui ,,blid.
Dupa vreo 2-3 minute scoatem mamaliga din forme, apoi in blidul de mamaliga format punem mancare de ciuperci, care se potriveste de minune cu castraveti murati. Este o reteta de post, hranitoare si gustoasa.
Cam asa realizati ,,blidul,, de mamaliga. Taiti marginile ce depasesc formele, intoarceti cu gura in jos si scoateti mai inatai forma mare. Puneti si piper proaspat macinat pt aroma. S-a potrivit foarte bine cu castraveti murati.
In primul rand ca nici ciupercile champinion nu se curata de pielita, se spala sau se sterg cu un servetel de hartie (recomandat). In al doilea rand atentie la timpul de gatire al ciupercilor pleurotus: Nu Le GATITI mai mult de 15 minute. Devin cauciucate,,,,,Maxim 12 min le ajunge. Condimente fiecare sa puna dupa gust. Vegeta are prea multa sare. Eu folosesc secretul gustulu
Comentarii (12):
GENIALA IDEE!!!
Genial! Bravo!
In primul rand ca nici ciupercile champinion nu se curata de pielita, se spala sau se sterg cu un servetel de hartie (recomandat). In al doilea rand atentie la timpul de gatire al ciupercilor pleurotus: Nu Le GATITI mai mult de 15 minute. Devin cauciucate,,,,,Maxim 12 min le ajunge. Condimente fiecare sa puna dupa gust. Vegeta are prea multa sare. Eu folosesc secretul gustulu
Excelenta idee! felicitari
Interesant, apetisant, o incerc acum. Multumiri!
Putin cam sarata daca este sa respectam reteta, cred ca 1 vegeta si una condimete pentru carne este suficient.
Arata bine!
Atat gust cat si aspect excelent.
Foarte buna!
Super buna - ador combinatia dintre pleurotus si mamaliguta