Petitchef

Tocanita de ciuperci pleurotus

Felul principal
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Mie imi plac foarte mult ciupercile si mai ales tocanitele. Cea mai gustoasa mancarica iese atunci cand folosim mai multe tipuri de ciuperci champignons, bureti, iutari si altele. Se spala ciupercile sub jet de apa rece. Rosiile se oparesc si se decojesc.
  • Ceapa si ciupercile se toaca mai marunt iar rosiile se dau prin masina sau se mixeaza. Puteti taia ciupercile felii subtiri pentru un aspect deosebit. Calim ceapa in uleiul incins dupa care adaugam ciupercutele si le lasam pana mai scade din zeama. Spre finalul fierberii se pune pasta de tomate desfacuta in sucul de rosii impreuna cu usturoiul tocat.
  • Se potriveste de sare si condimente dupa care se da la cuptor. Dupa ce inchidem focul punem si patrunjelul tocat. E nu pun apa deloc, ciupercile isi lasa zeama si impreuna cu sucul de rosii este suficient pentru u gust deosebit. Este buna atat calda cat si rece. Pentru mamaliga se pune apa la fiert cu putina sare si ulei si se toarna in ploaie malaiul.
  • E il mai pun si de la inceput, inainte de a incepe sa fiarba si sigur nu a surpriza sa faca cocoloase. Amestecam continuu pana este gata. Clatiti niste boluri cu apa rece, le scurgeti si apoi puneti mamaliga si nivelati usor. Dupa ce s-a racit putin o rasturnati pe o farfurie intinsa si asezati tocanita de jur imprejur.


Poze

Tocanita de ciuperci pleurotus
Tocanita de ciuperci pleurotus - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

03/03/2014

Rau

(0) (0) Abuz
02/12/2013

Buuuuuuna

(0) (0) Abuz
06/09/2013

Buna

(0) (0) Abuz
18/08/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
10/03/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
16/02/2013

Este excelenta....o recomand cu mare placere...este delicioasa:D

(0) (0) Abuz
20/01/2013

Deabia astept sa prepar si eu aceasta reteta. Iami, iami ....Si eu sunt adepta tocanitelor.

(0) (0) Abuz
13/01/2013

Daca dati jos Vegeta poate fi Excelenta; dar cu mixul asta de E, fosfati, azotati si alte alea in stare pura nu pot decat cel mult Bine.

(0) (0) Abuz
21/05/2012

Arata foarte frumos! Astazi fac si eu dupa reteta ta, insa trebuie sa merg in piata sa mai iau niste champignons si usturoi.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tocăniță gustoasă de somon
Tocăniță gustoasă de somon
4 porții
2 h 35 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci la cookeo
Risotto cu ciuperci la cookeo
4 porții
26 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
2 porții
28 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Marocan Tajine sau tocanita la abur Marocan Tajine sau tocanita la abur Pleurotus sau ciupercile scoica Pleurotus sau ciupercile scoica

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează