Mie imi plac foarte mult ciupercile si mai ales tocanitele. Cea mai gustoasa mancarica iese atunci cand folosim mai multe tipuri de ciuperci champignons, bureti, iutari si altele. Se spala ciupercile sub jet de apa rece. Rosiile se oparesc si se decojesc.
Ceapa si ciupercile se toaca mai marunt iar rosiile se dau prin masina sau se mixeaza. Puteti taia ciupercile felii subtiri pentru un aspect deosebit. Calim ceapa in uleiul incins dupa care adaugam ciupercutele si le lasam pana mai scade din zeama. Spre finalul fierberii se pune pasta de tomate desfacuta in sucul de rosii impreuna cu usturoiul tocat.
Se potriveste de sare si condimente dupa care se da la cuptor. Dupa ce inchidem focul punem si patrunjelul tocat. E nu pun apa deloc, ciupercile isi lasa zeama si impreuna cu sucul de rosii este suficient pentru u gust deosebit. Este buna atat calda cat si rece. Pentru mamaliga se pune apa la fiert cu putina sare si ulei si se toarna in ploaie malaiul.
E il mai pun si de la inceput, inainte de a incepe sa fiarba si sigur nu a surpriza sa faca cocoloase. Amestecam continuu pana este gata. Clatiti niste boluri cu apa rece, le scurgeti si apoi puneti mamaliga si nivelati usor. Dupa ce s-a racit putin o rasturnati pe o farfurie intinsa si asezati tocanita de jur imprejur.
Comentarii:
Rau
Buuuuuuna
Buna
Foarte buna
Foarte buna
Este excelenta....o recomand cu mare placere...este delicioasa:D
Deabia astept sa prepar si eu aceasta reteta. Iami, iami ....Si eu sunt adepta tocanitelor.
Daca dati jos Vegeta poate fi Excelenta; dar cu mixul asta de E, fosfati, azotati si alte alea in stare pura nu pot decat cel mult Bine.
Arata foarte frumos! Astazi fac si eu dupa reteta ta, insa trebuie sa merg in piata sa mai iau niste champignons si usturoi.