Din manunchiul de pleurotus se desprind paraiile, mai mari sau mai mici, se trec printr-un jet de apa si se taie in felii nu foarte subtiri.
Atunci cand o servim sa simtim ca si cum ar fii o bucata de carne. Se curata si spala firele de ceapa verde, dupa care se taie pe oblic felii de 5-6 mm.
Se pune intr-o tigaie cu putin ulei de si un cub de unt si se caleste impreuna cu ciupercile. Se taie si ardeii in rondele sau fasii mai lungi, se adauga la ciuperci.
Se intoarce totul cu o paleta. Cand totul a inceput sa se inmoaie, se adauga vinul, verdeata si se potriveste de sare.
Dupa care se pune capacul si se lasa sa se inmoaie la foc mic. Se poate servi simplu, sau cu un orez alaturi.
Comentarii (19):
Foarte bună!
Am pregatit ciorba de burta (inlocuind burta cu pleurotus) A iesit ..o minune de ciorba . Nu se deosebeste cu nimic de ciorba normala din burta...
Super gustoasă, din pleutorius fac și coarba falsă de burtă.
Super!!
O prepar si eu acusi
Excelent
Delicios si f.f.f. sanatos!
Sanatos
Uurra!!!!!!!!!...cea mai buna...
O rețetă grozavă! Mi-a plăcut...