Pipotele se spala bine si se curata, apoi se pun la fiert in apa cu sare. Intr-o tigaie se pune 2-3 linguri de ulei si se lasa la foc potrivit. Se adauga putina apa si apoi faina si se face un rantaj.
Se amesteca bine pentru a nu forma cocoloase. Cand rantajul a devenit cremos se mai adauga putina apa, se pun pipotele fierte si se amesteca bine, se lasa la feiert 10-15 minute.
Se pune si smantana se amesteca bine si se mai lasa un 5-10 minute la foc potrivit, se condimenteaza dupa gust, se adauga mararul tocat fin.Se amesteca bine si se ia de pe foc.Se serveste calda alaturi de mamaliga.
Comentarii (13):
Nu sunt de acord cu rantasul ,,, cred ca se poate inlocui cu amidon
Usor de preparat si gustoasa
Delicios
Delicioasa!
Comentariul tău:FOARTE BUN
Excelent
Arata foarte bine. acum fac si eu
Foarte buna
Foarte buna
In loc de ulei eu as pune unt si in loc de apa eu as pune apa in care au fiert pipotele