Curatam pipotele si inimile, le spalam bine si le punem la fiert impreuna cu morcovul in 2 l de apa. cand incep sa clococteasca punem sare, piper si foile de dafin.Dupa ce morcovul a fiert il scoatem sa se raceasca.
Intr-o craticioara punem uleiul de masline la incins, apoi adaugam toata faina si amestecam rapid cu telul, adaugam apoi cate un polonic de supa, in care au fiert inimile si pipotele si iar amestecam rapid ca sa nu se formeze cocoloase.
Continuam asa, pana sosul ajunge la consistenta unei smantani, adaugam inimile si pipotele, morcovul dar prin razatoare si cele doua linguri de smantana, mai amestecam de doua trei ori si presaram marar. Se serveste cu mamaliga calda.
Comentarii:
A iesit super
Super buna
Foarte buna,eu nu pun smantana ci o lingura de untua.Incercati si asa si sper sa va placa!
O reteta foarte usor de facut si totodata extraordinar de buna!
Foarte bun
Foarte buma
Minunata reteta
Foarte bun si foarte usor. Am facut pentru prima oara ciulama. Cu siguranta voi repeta figura.
Gggggggoooooooddddddd
Perfecta