Incingem untul sau uleiul intr-o craticioara si calim ceapa taiata marunt.Spalam ciupercutele si le taiem felii. Nu le curat de pielita, chiar nu are rost daca sunt proaspete si fragede.
Le adaugam si pe ele la calit peste ceapa. ce frumoase sunt, le-as manca si crude.Dupa cateva minute adaugam faina si luam de foc. Turnam cate putin lapte pana se desface faina fara sa ramana cocoloase si punem din nou craticioara pe foc la minim.
Turnam laptele cate putin si amestecam continuu. Lasam sa dea in cateva clocote la foc mic (continuam sa amestecam) si ciulamaua e gata.
Presaram verdeata tocata, potrivim de sare si piper si adaugam smantana dupa gust.Servim calduta cu mamaliga, o bunatate!
De 3 ani fac reteta asta si e super bună si fină. Doar ca eu nu ii mai adaug smantana, o acreste un pic, eventual o sa incerc cu smantana de gatit, dulce.
..spunea cineva aici de Ciulama Romaneasca ..bunicii sunt din dobrogea ..va spun eu ce e romanesc ..poate coliva e ...in fine, ma mira mereu combinatia de ceapa cu usturoi
Comentarii (190):
Foarte bună. Am pregătit această rețetă de 3 ori excelent ❤️❤️
De 3 ani fac reteta asta si e super bună si fină. Doar ca eu nu ii mai adaug smantana, o acreste un pic, eventual o sa incerc cu smantana de gatit, dulce.
Delicioasa
Eu cred ca este foarte buna, o s-o incerc cu prima ocazie.
..spunea cineva aici de Ciulama Romaneasca ..bunicii sunt din dobrogea ..va spun eu ce e romanesc ..poate coliva e ...in fine, ma mira mereu combinatia de ceapa cu usturoi
Super
Asffg
heydrty
Este ok.dar cam putin la 5 flamanzi
Poi si usturoiul unde-l pui bree? ca nu ii reteta completa sau nu am citit eu bine? 1 catel de usturoi...
Super Tare