Incingem in tigaie 2-3 linguri de ulei, adaugam ceapa taiata marunt, amestecam pana devine translucida, apoi adaugam ciupercile (in cazul meu mai intai puiul, apoi ciupercile).
Cand puiul arata asa, adaugat ciupercile lasam ciupercile sa fiarba in sucul propriu, ca vor lasa ceva zeama, cand scad si arata asa completam cu apa sa fie bine acoperite aducem la punctul de fierbere, mai lasam 10 min. apoi adaugam smantana amestecata impreuna cu faina mai lasam 5 min sa fiarba.
Presarat deasupra marar tocat si usturoi pisat- fiecare isi pune cat vrea si daca vrea pus in craticioara mamliguta se face in functie de cum ii place fiecaruia!
Adulutza, esti de o tampenie urlatoare si ceea ce este si mai rau este ca te mai lauzi stricandu-le altora pofta de mancare si buna dispozitie citindu-ti aiurelile gastrnomice ca sa nu mai pomenesc de modul in care te 'esprimi'. ar trebui ca cineva sa iti rupa degetele pentru totdeauna. Mie, personal mi se face greatza cand itzi citesc idioteniile dar din nefericire intotdeauna erste prea tarziu pentru deja faptul este consumat iar tu tot proasta cu vagonul ai ramas. Rusine sa-ti fie !
Alta reteta traznita de-a ta! Cine te-a invatat, draga, sa gatesti ca esti cam paralela? Draga mea, pentru ciulama ingredientele se fierb in asa fel incat sa-ti rezulte o supa cu care vei face ciulamaua. In cazul asta fierbi carnea de pui cu o ceapa, un morcov, ceva telina si albitura iar ciupercile le fierbi si pe ele separat. In alta cratita incingi putin 2-3 linguri de ulei in care pui 2-3 linguri de faina si amesteci avand grija sa nu se arda, si incepi sa pui cu un polonic supa amestecand in continuare cu un tel ca sa nu se faca cocoloase, si continui sa pui supa pana ajunge la consistenta dorita, Dupa aceea poti adauga carnea, ciupercile si 2-3 linguri de smantana- nu mai multa ca pe urma o sa aiba gust pregnant de smantana si nu de ciulama. Asta e ciulama si nu ce ai facut tu, o fiertuta cu gust de apret de rufe. Sunt convinsa ca o sa te infurie comentariul meu si o sa-l stergi, dar l-am facut cu speranta ca citindu-l vei invata totusi cum se face o ciulama adevarata chiar daca-l vei sterge.
Comentarii (12):
Excelent!!!
Adulutza, esti de o tampenie urlatoare si ceea ce este si mai rau este ca te mai lauzi stricandu-le altora pofta de mancare si buna dispozitie citindu-ti aiurelile gastrnomice ca sa nu mai pomenesc de modul in care te 'esprimi'. ar trebui ca cineva sa iti rupa degetele pentru totdeauna. Mie, personal mi se face greatza cand itzi citesc idioteniile dar din nefericire intotdeauna erste prea tarziu pentru deja faptul este consumat iar tu tot proasta cu vagonul ai ramas. Rusine sa-ti fie !
Ce sa ne facem cu mirobolant-ul...fassssssssssssssss
Alta reteta traznita de-a ta! Cine te-a invatat, draga, sa gatesti ca esti cam paralela? Draga mea, pentru ciulama ingredientele se fierb in asa fel incat sa-ti rezulte o supa cu care vei face ciulamaua. In cazul asta fierbi carnea de pui cu o ceapa, un morcov, ceva telina si albitura iar ciupercile le fierbi si pe ele separat. In alta cratita incingi putin 2-3 linguri de ulei in care pui 2-3 linguri de faina si amesteci avand grija sa nu se arda, si incepi sa pui cu un polonic supa amestecand in continuare cu un tel ca sa nu se faca cocoloase, si continui sa pui supa pana ajunge la consistenta dorita, Dupa aceea poti adauga carnea, ciupercile si 2-3 linguri de smantana- nu mai multa ca pe urma o sa aiba gust pregnant de smantana si nu de ciulama. Asta e ciulama si nu ce ai facut tu, o fiertuta cu gust de apret de rufe. Sunt convinsa ca o sa te infurie comentariul meu si o sa-l stergi, dar l-am facut cu speranta ca citindu-l vei invata totusi cum se face o ciulama adevarata chiar daca-l vei sterge.
Esti "mirobolanta" dar reteta este o catastrofa!
Arata bine,voi incerca si eu aceasta reteta
Super buna
Am facut si eu si este f delicioasa merita sa incercati
Ok
Daaaaaaaa.cred ca este fb.bravo!