Petitchef

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor
300 Kcal

Ingrediente

4

Preparare

  • Incingem in tigaie 2-3 linguri de ulei, adaugam ceapa taiata marunt, amestecam pana devine translucida, apoi adaugam ciupercile (in cazul meu mai intai puiul, apoi ciupercile).
  • Cand puiul arata asa, adaugat ciupercile lasam ciupercile sa fiarba in sucul propriu, ca vor lasa ceva zeama, cand scad si arata asa completam cu apa sa fie bine acoperite aducem la punctul de fierbere, mai lasam 10 min. apoi adaugam smantana amestecata impreuna cu faina mai lasam 5 min sa fiarba.
  • Presarat deasupra marar tocat si usturoi pisat- fiecare isi pune cat vrea si daca vrea pus in craticioara mamliguta se face in functie de cum ii place fiecaruia!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 299Kcal
  • Carbo: 10g
  • Grăsimi: 19.9g
  • Grăsimi sat.: 10.4g
  • Proteine: 19.5g
  • Fibre: 2.9g
  • Zahăr: 3.9g
  • ProPoints: 8
  • SmartPoints: 10
Informații nutriționale pentru 1 porție (261g)


Poze

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta - poza 2
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta - poza 3
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta - poza 4
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta - poza 5
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta - poza 6
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta - poza 7
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta - poza 8
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta - poza 9
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta - poza 10
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta - poza 11
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta - poza 12

Întrebări:




Comentarii (12):

10/09/2016

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
09/09/2016

Adulutza, esti de o tampenie urlatoare si ceea ce este si mai rau este ca te mai lauzi stricandu-le altora pofta de mancare si buna dispozitie citindu-ti aiurelile gastrnomice ca sa nu mai pomenesc de modul in care te 'esprimi'. ar trebui ca cineva sa iti rupa degetele pentru totdeauna. Mie, personal mi se face greatza cand itzi citesc idioteniile dar din nefericire intotdeauna erste prea tarziu pentru deja faptul este consumat iar tu tot proasta cu vagonul ai ramas. Rusine sa-ti fie !

(0) (1) Abuz
09/09/2016

Ce sa ne facem cu mirobolant-ul...fassssssssssssssss

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 09/09/2016

Alta reteta traznita de-a ta! Cine te-a invatat, draga, sa gatesti ca esti cam paralela? Draga mea, pentru ciulama ingredientele se fierb in asa fel incat sa-ti rezulte o supa cu care vei face ciulamaua. In cazul asta fierbi carnea de pui cu o ceapa, un morcov, ceva telina si albitura iar ciupercile le fierbi si pe ele separat. In alta cratita incingi putin 2-3 linguri de ulei in care pui 2-3 linguri de faina si amesteci avand grija sa nu se arda, si incepi sa pui cu un polonic supa amestecand in continuare cu un tel ca sa nu se faca cocoloase, si continui sa pui supa pana ajunge la consistenta dorita, Dupa aceea poti adauga carnea, ciupercile si 2-3 linguri de smantana- nu mai multa ca pe urma o sa aiba gust pregnant de smantana si nu de ciulama. Asta e ciulama si nu ce ai facut tu, o fiertuta cu gust de apret de rufe. Sunt convinsa ca o sa te infurie comentariul meu si o sa-l stergi, dar l-am facut cu speranta ca citindu-l vei invata totusi cum se face o ciulama adevarata chiar daca-l vei sterge.

(3) (1) Abuz
09/09/2016

Esti "mirobolanta" dar reteta este o catastrofa!

(1) (0) Abuz
03/03/2015

Arata bine,voi incerca si eu aceasta reteta

(0) (0) Abuz
25/10/2013

Super buna

(1) (0) Abuz
02/02/2013

Am facut si eu si este f delicioasa merita sa incercati

(0) (0) Abuz
19/11/2012

Ok

(0) (0) Abuz
07/11/2012

Daaaaaaaa.cred ca este fb.bravo!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Comentarii de pe Facebook

yami , yamiii.....

Pofta buna! Vreau si eu neaparat!


Rețete inrudite

Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
Paste cremoase cu ciuperci și cârnați
2 porții
28 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
2 porții
24 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto de quinoa si ciuperci
Risotto de quinoa si ciuperci
3 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Loboda si stevia, sanatatea din natura! Loboda si stevia, sanatatea din natura! Mancaruri cu... ciuperci Mancaruri cu... ciuperci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează