Ciulama de ciuperci - de post

Ingrediente
Preparare
- Se taie ceapa marunt si se pune la calit, cand a devenit aurie adaugam ciupercile curatate si taiate feliute .
- Se lasa pe foc cu un capac acoperite sa fiarba in suc propriu .
- Adaugam faina, putina apa cat sa le acopere si usturoiul tocat marunt.
- Mai lasam pe foc sa dea cateva clocote si oprim focul. Condimentam cu sare si piper.
- Servim fierbinte cu celebra mamaliguta si ornam cu patrunjel verde.
Nutriție
- Carbo: 15.2g
- Grăsimi: 26.6g
- Grăsimi sat.: 3.2g
- Proteine: 10.8g
- Fibre: 6.2g
- Zahăr: 2.5g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 11
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Crysty
Sa stiti ca ciupercutele gatite asa sunt preferatele mele ! Iar cu mamaliguta sunt wow !
anonymous
A fost asa de buna, ca atunci cand eram la tara la bunici!
anonymous
Excelenta!!!

constanta_s2014
Eu nu o fac cu ceapa calita pentru ca la final are gust mai mult de tocana decat de ciulama. Eu fierb ciupercile eventual si cu o ceapa si 1-2 morcovi intregi si potrivesc zeama de sare, iar separat pun 2-3 linguri de ulei intr-o cratita si cand s-a incins putin adaug 2 linguri de faina, amestec si incep sa pun cate un polonic din zeama in care au fiert ciupercile pana cand ajung la consistenta dorita, pun si ciupercile, verific daca mai trebuie sare, pun si putin piper, mal las 1-2 minute si sting focul. E foarte buna cu mamaliga.
Machilleos
De ce sa se elimine ceapa care da gustul cel mai bun si se foloseste in orce mancarica.
Dorin
CHIAR BUNA, BUNA
anonymous
Superr!!!
anonymous
Superbuna mancarica!
anonymous
Good
anonymous
Buna
Punctează această reţetă