Ciulama de bureti cu mamaliguta

Ciulama de bureti cu mamaliguta
Felul principal
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire30 min
  • Curatam si spalam bine de tot buretii. Ceapa curatata o taiem felii subtiri, cu coada cu tot.Maruntim si usturoiul curatat. Intr-o cratita incalzim uleiul si calim ceapa verde si usturoiul pina devin putin sticloase.
  • Adaugam apoi buretii, sare, piper , pasta de gogosari si 1/2 din patrunjelul verde tocat.Acoperim totul cu apa pina depaseste cu 1-2 degete ciupercile si lasam sa fiarba la foc mic , acoperite, cam 20 minute.
  • In acest timp preparam mamaliguta: punem sa fiarba 1, 5 l apa cu o lingurita cu sare.Cand apa clocoteste adaugam , in ploaie, faina de malai, amestecand continuu cu o lingura de lemn, sa nu se faca cocoloase. Chiar daca vi se pare ca mai trebuie adaugata faina de malai, nu mai puneti pentru ca la fierbere, mamaliga se ingroasa.
  • Lasam sa fiarba, amestecand din cand in cand , aproximativ 20 minute, pina e gata mamaliga.
    Smantana o amestecam cu faina si cu putina apa pina se formeaza un sos ca o smanatana nu prea groasa.Adaugam amestecul peste ciupercile ce fierb si invartim cu lingura de lemn avand grija sa nu se faca cocoloase, apoi lasam sa mai fiarba 5 minute. Adaugam patrunjelul verde tocat deasupra ciupercilor.

Punctează această reţetă

Doina-SidoniaDoina-Sidonia

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: