Mai intai se portoneaza puiul si se spala bine, dupa care se pune la fiert in apa cu sare timp de 10 minute si se spumeaza. Legumele se toaca marunt, in afara de telina pe care o tai in bucati mari iar la sfarsit o scot din ciorba. Morcovul se poate da si prin razatoarea mare.
Se pun apoi la calit (in afara de telina) in tigaie cu 3 lg ulei si putina apa cat sa le patrunda. Se lasa 10 minute.
Legumele calite nu sunt pe placul tuturor deci pot fi puse fara calire in ciorba, dupa ce puiul nu mai face spuma. Desi prin calire gustul si aroma legumelor se amplifica si ciorba capata o culoare frumoasa, ciorbele facute astfel sunt mai grase dar pot fi potrivite cand carnea este slaba in grasimi.Cand legumele sunt calite se pun peste ciorba, apoi se adauga cartofii si se potriveste de sare. Se mai lasa 10 minute.
Se pune la sfarsit fideaua si apoi cele 2 lg de bulion numai cat sa-i dea putina culoare. Rosiile si substantele acre se adauga numai spre sfârsitul fierberii, pentru ca altfel celelalte ingrediente se întaresc si nu se mai fierb bine.
Cand focul este stins se pune si patrunjelul, desi verdeata se adauga numai înainte de servire, dar nu avem mereu timp sa pregatim totul cum trebuie.
Comentarii:
Am facut si eu ...excelenta!!
E buna......