Se taie costita in felii subtiri, apoi in bucati mai mici, pe care le rumenesti intr-o cratita teflonata. Se curata pestele de solzi, maruntaie, branhii, se curata bine insistand in interior apoi se proportioneaza.
Se curata, se spala legumele. Telina, radacina de patrunjel se taie in 2. Morcovii si ardeiul se taie fideluta, ceapa marunt, iar cartofii in cubulete. In oala pentru ciorba se scurge grasimea rezultata din topirea costitei si se pun la calit ceapa, morcovul si ardeiul pana se inmoaie.
Se stinge cu 2 l de apa fierbinte, se pun cartofii, radacina de patrunjel, telina si se lasa la fiert pana ce cartofii sunt aproape fierti.
Se adauga pestele si continui fierberea la foc mic cam 15 minute, dupa care se sareaza dupa gust si apoi se stinge focul.Se bate oul cu smantana si putina sare.
Se ia putina supa si se pune in acest amestec, se mesteca, apoi se mai pune putina (pana se incalzeste). Se drege apoi ciorba cu acest amestec.Se presara deasupra felioarele de costita fripta si verdeata tocata marunt.
Ce naiba e asta? O gogomanie mai mare ca asta n-am vazut sau auzit in viata mea! Unde sau cine te-a invatat sa gatesti mai fata, ca si-a batut joc de tine! Pune mana si cumpara-ti niste carti de bucate serioase(vezi Gina Bradea, Sanda Marin, Jamila etc), si citeste-le cu atentie ca sa nu mai faci tampenii din astea.
Esti tare in bucatarie! Mai Irina, tu esti normala la cap? Ce e asta, fiertura pentru caini? N-ai pic de bun simt pentru cei care deschid si citesc asemenea retete? In bucatarie esti jalnica, dar poate ai alte calitati....
Comentarii:
Este delicioasa.
Ce naiba e asta? O gogomanie mai mare ca asta n-am vazut sau auzit in viata mea! Unde sau cine te-a invatat sa gatesti mai fata, ca si-a batut joc de tine! Pune mana si cumpara-ti niste carti de bucate serioase(vezi Gina Bradea, Sanda Marin, Jamila etc), si citeste-le cu atentie ca sa nu mai faci tampenii din astea.
Suna bine! Multumim pentru reteta.
Esti tare in bucatarie! Mai Irina, tu esti normala la cap? Ce e asta, fiertura pentru caini? N-ai pic de bun simt pentru cei care deschid si citesc asemenea retete? In bucatarie esti jalnica, dar poate ai alte calitati....
Sa manance bucataru care a facut reteta asta,daca o facea in delta il aruncau in dunare locuitorii.
asta este scuze o boratura!!!!!
Daca nu-ti place gustul de peste, iti propun sa-l eviti de tot!
SUPER TARE!