Tocam legumele dupa preferinta, cubulete sau felii. A dat albitura prin razatoare. A calit putin ceapa apoi am adaugat morcovul si celelalte legume pe rand.
A lasat sa fiarba pe jumatate apoi am adaugat pestele taiat bucati si capetele bine curatate . Pestele nu trebuie lasat sa fiarba mult caci se alege praful de el.
Cu cat folositi mai multe tipuri de peste cu atat va iesi ciorba mai gustoasa. Spre sfarsitul fierberii se adauga orezul si rosiile pasate sau taiate cubulete.
Acrim cu borsul dat intr-un clocot cu putina verdeata si o ceapa. Potrivim de sare si adaugam verdeata. A pus si niste leustean uscat.
Mai puteti adauga niste pasta de tomate concentrate. Se serveste atat calda cat si rece alaturi de ardei iute.
Eu care nu am gătit niciodată... Când pun apa ? Sau se face fara ? Am pus imediat după legume ... Pestele am observat că dacă îl adaug când cartofii sunt aproape făcuți se face terci... La fel și cu roșiile, presupun că pașii sunt alții fata de ce ați expus... Daca nu aveți chef cu adevărat să scrieți o rețetă, nu o mai faceți !
In zona de unde sunt,se fierbe ceapa,se pune după ce fierbe ceapa -rosii tocate sau bulion,se lasă la fiert apoi se pune borșul și peștele.La final se pune leuștean! Nu se pune orez,morcov sau ardei! Dar câte bordeie atâtea obiceie,așa se zice în popor!
O fiertura care nu e nici de legume nici de peste. Ce cauta acolo ceapa rosie, verde sau pasta de tomate? Celelalte legume sunt ok. In ciorba traditionala se pun cartofi si se acreste doar cu OTET! Orezul, borsul...sunt inventii orasenesti.
Prea multe legume care acopera gustul de peste. In zona din care provin eu la ciorba de peste i se spune bors de peste si are in compozitie numai ceapa, morcov. orez, bors, peste si leustean si atunci gustul de peste este mai pregnant. Asa ca pentru mine ciorba ta este de fapt o ciorba de legume cu peste acrita cu bors.
Comentarii:
Excelenta.. ..mmm.foarte gustoasa!!!
Eu care nu am gătit niciodată... Când pun apa ? Sau se face fara ? Am pus imediat după legume ... Pestele am observat că dacă îl adaug când cartofii sunt aproape făcuți se face terci... La fel și cu roșiile, presupun că pașii sunt alții fata de ce ați expus... Daca nu aveți chef cu adevărat să scrieți o rețetă, nu o mai faceți !
In zona de unde sunt,se fierbe ceapa,se pune după ce fierbe ceapa -rosii tocate sau bulion,se lasă la fiert apoi se pune borșul și peștele.La final se pune leuștean!
Nu se pune orez,morcov sau ardei!
Dar câte bordeie atâtea obiceie,așa se zice în popor!
Ciorba de peste pescareasca contine doar peste,ceapa.ardei.rosii,sare si otet.Punct!Restu sunt improvizatii.
O fiertura care nu e nici de legume nici de peste. Ce cauta acolo ceapa rosie, verde sau pasta de tomate? Celelalte legume sunt ok. In ciorba traditionala se pun cartofi si se acreste doar cu OTET! Orezul, borsul...sunt inventii orasenesti.
Prea multe legume care acopera gustul de peste. In zona din care provin eu la ciorba de peste i se spune bors de peste si are in compozitie numai ceapa, morcov. orez, bors, peste si leustean si atunci gustul de peste este mai pregnant. Asa ca pentru mine ciorba ta este de fapt o ciorba de legume cu peste acrita cu bors.
Si orez si cartofi? Nu prea cred!!
DOAR 4 STELE, STIAM CA NU SE PUNE MORCOV LA BORS DE PESTE,PENTRU CA INDULCESTE GUSTUL.CRED CA SUNT SUFICIENTE CELELALTE RADACINOASE.