Ciorba de burta cu lapte
Ingrediente
4
Preparare
Preparare40 min
Gătire1 h 30 m
- Urmatoarele legume pt. obtinea gustului de ciorba:1 morcov taiat mare,2 cepe taiate potrivit,8 cetei de usturoi taiati pe jumate,cateva boabe de piper,toate acestea se pun intr-un saculet din plasa.
- Se pune apa pe foc si cand a inceput sa dea in clocot i adaugam burta ,saculetul cu legume si putina sare,l-e fierbem in jur de 50-60 minute,apoi se strecoara iar supa si bucatile de burta se pun iarasi la fiert adaugandui 1 morcov taiat potrivit,lingura cu supa si putina sare,se lasa la fiert 20-30 minute dupa care adaugam faina,otetul,laptele si l-e mai fierbem 2-3 minute.
- Obicei folosesc burta de porc(gatsu) sau de intestine (motsu), ciorba de burta trebuie sa fie putin mai groasa decat ciorba normala si de aceea se adauga faina
- Daca nu aveti concentra cu supa de oase fierbeti cateva oase intr-un 1.5litru de apa pana se albeste culoarea apei,dureaza cam 2 ore,poate si mai mult. in cazul meu in loc de smantana am folosit lapte,si a iesit destul de buna
- Acesta este concentratul cu supa de oase,este Chinezeasca si se gaseste mai prin toate magazinele de food,s-ar putea sa aiba si-n Romania dar sub o alta forma si denumire.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!