Ciorba de bob

Ciorba de bob
Felul principal
6 porții
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

6

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă


Preparare

Preparare20 min
Gătire25 min
  • Spalam si curatam legumele. Taiem cuburi : cartofii, dovlecelul, morcovul,telina,pastarnacul,ardeiul gras, iar ceapa si verdeata le tocam fin.
  • Pastaile de bob le spalam si le rupem capetele apoi le taiem rondele mai mici. De la pastaile mai batrane vom folosi doar boabele din interior.
  • Punem 3 l de apa la fiert. Cand aceasta da in clocot punem toate legumele , orezul spalat, uleiul si un praf de sare. Bobul o sa-l punem cand morcovul si orezul au fiert pe jumatate.
  • Mai lasam sa fiarba 15-20 minute. si adaugam si borsul sau zeama de corcoduse Punem si vegeta si potrivim gustul de sare daca mai este nevoie. Oprim focul si adaugam verdeata. Servim ciorbica rece! cu ceapa alaturi.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+