Legumele se spala si se toaca marunt. Intr-o oala punem la fiert 2 l apa, cand a dat in clocot adaugam legumele si lasam la fiert pana se patrund.
Cu 10 minute inainte de a lua de pe foc oala se adauga uleiul, orezul si cartofii taiati cuburi. Cand este gata se adauga patrunjel tocat marunt si sare dupa gust.
Ciorba asta se cheamă: lături pentru porci, probabil este o rețetă din Somalia sau copiată dintr-o altă țară,foarte săracă, un fel de mâncare ce se sevește condamnaților la moarte sau celor bolnavi de cancer, în fază terminală! Păi dacă tot folosești ulei, la început prăjești un pic (foarte puțin) rădăcinoasele, iar după ce ai luat ciorba de pe foc, când e gata, adaugi bulionul, zeama de la o jumătate de lămâie sau borș, iar după încă 5 minute adaugi, pătrunjelul verde și mărarul și pui capacul la oală. La ingrediente mai adaugi: rădăcină de pătrunjel, păstârnac, bulion de roșii sau roșii coapte, fasole verde, mazăre, buchețele de conopidă, dupâ plac,
Unde sunt : dovleceii,pastarnacul,mazarea,fasolea pastai,varza ? Reteta asta e cam la jumatate ! Fara bulion, daca nu aveti rosii proaspete, macar conservate. Nici la spital nu primesti o asemenea fiertura.
Cartoful nu este leguma ? de ce se pune la sfarsit si intre noi gospodinele eu nu am vazut cartofi si mai ales orez sa fiarba in 10'. Poate ai auzit si de fasole verde, radacina de patrunjel, pastarnac, care dau un plus de aroma la o ciorba de legume.Poate o rosie cruda este mai sanatoasa decat bulionul cu amidon, iar uleiul deasupra este o obsesie, dupa ce ''huliti '' mancarea bunicilor '' grasa si grea "
Comentarii:
Sanatate!
Ciorba asta se cheamă: lături pentru porci, probabil este o rețetă din Somalia sau copiată dintr-o altă țară,foarte săracă, un fel de mâncare ce se sevește condamnaților la moarte sau celor bolnavi de cancer, în fază terminală! Păi dacă tot folosești ulei, la început prăjești un pic (foarte puțin) rădăcinoasele, iar după ce ai luat ciorba de pe foc, când e gata, adaugi bulionul, zeama de la o jumătate de lămâie sau borș, iar după încă 5 minute adaugi, pătrunjelul verde și mărarul și pui capacul la oală. La ingrediente mai adaugi: rădăcină de pătrunjel, păstârnac, bulion de roșii sau roșii coapte, fasole verde, mazăre, buchețele de conopidă, dupâ plac,
Unde sunt : dovleceii,pastarnacul,mazarea,fasolea pastai,varza ?
Reteta asta e cam la jumatate ! Fara bulion, daca nu aveti rosii proaspete,
macar conservate. Nici la spital nu primesti o asemenea fiertura.
Cartoful nu este leguma ? de ce se pune la sfarsit si intre noi gospodinele eu nu am vazut cartofi si mai ales orez sa fiarba in 10'. Poate ai auzit si de fasole verde, radacina de patrunjel, pastarnac, care dau un plus de aroma la o ciorba de legume.Poate o rosie cruda este mai sanatoasa decat bulionul cu amidon, iar uleiul deasupra este o obsesie, dupa ce ''huliti '' mancarea bunicilor '' grasa si grea "
Totusi uleiul nu este mult?
Pfui!
Gustoasa