Curatam si spalam bine matele de porc.Intr-un bol punem orezul spalat ,carnea taiata cubulete,ceapa taiata marunt,delikatul,sarea ,piperul si cimbrul si le amestecam pe toate.
Cu acest amestec vom umple matele, dar lejer, pentru ca la fiert, orezul se va umfla si matele se vor sparge. Dupa ce le-am umplut legam capetele matelor.
Dupa ce le-a legat, cu un ac mare vom intepa matele din loc. In tot acest timp, vom avea pe foc o oala cu apa pusa la fiert. Punem usor chisca pregatita in oala cu apa si o lasam sa fiarba la foc domol, cel putin o ora.
Pentru un gust si mai placut, dupa ce s-a fiert, vom pune chisca intr-o tigaie cu grasime pe foc si lasam pana cand s-a rumenit pe ambele parti si matul a devenit crocant.
Comentarii (25):
Adevarata chisca ca la mama acasa va spune un grumand de 73 de ani.
Excelent
E intr-adevar reteta originala!!! orezul se pune CRUD!!! e chiar reteta adevarata!
Delicios
Foarte buna chisca!
Singura reteta care am găsit-o intradevar 100% originala
Carnea tocată cu satârul e mai gustoasă, recomand.
Cantitati?
Sare si "delikat"?
Delicioasa
Naspa