Legumele se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, ardeiul se taie cuburi , iar morcovul se da pe razatoare. Carnea de porc, eu am folosit din pulpa, se taie cubulete mai mici.
Se caleste ceapa si morcovul in ulei, pana ce se inmoaie. Apoi adaugam ardeiul taiat. Dupa ce s-au calit adaugam carnea si mai lasam 2-3 min.Se toarna apa sa cuprinda toata carnea, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba.
Intre timp se spala bine orezul si se firbe separat, in apa clocotita cu sare. Se fierbe doar pe jumatate si se strecoara.
Dupa ce a fiert carnea ( daca nu a fiert si a scazut apa, se poate completa cu apa fierbinte, pana ce fierbe carnea) se adauga orezul si se lasa inca 5 min pe foc incet. Se mai condimenteaza, daca este nevoie, iar la final se adauga patrunjel verde tocat.
Ideea fierberii orezului separat e grozava.Pilaful iese suculent, orezul nu e lipicios si nu imprumuta culori de la carne.Rezulta o mancare savuroasa pentru care simti ca a meritat sa stai in bucatarie.
Comentarii (28):
Foarte gustos
Buna!
Ideea fierberii orezului separat e grozava.Pilaful iese suculent, orezul nu e lipicios si nu imprumuta culori de la carne.Rezulta o mancare savuroasa pentru care simti ca a meritat sa stai in bucatarie.
A iesit foooaaarte bine, dovada ca sotului meu i-a placut enorm!!oO sa opun in cartea de bucate.
Multumesc Petitchef!
Arata bine
Bun
FOARTE BUN
Cea mai bbuna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(y)
Delicios