Petitchef

Pilaf de orez cu carne de porc

Felul principal
4 porții
20 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Legumele se curata si se spala.
    Ceapa si usturoiul se toaca marunt, ardeiul se taie cuburi , iar morcovul se da pe razatoare.
    Carnea de porc, eu am folosit din pulpa, se taie cubulete mai mici.
  • Se caleste ceapa si morcovul in ulei, pana ce se inmoaie.
    Apoi adaugam ardeiul taiat.
    Dupa ce s-au calit adaugam carnea si mai lasam 2-3 min.Se toarna apa sa cuprinda toata carnea, apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba.
  • Intre timp se spala bine orezul si se firbe separat, in apa clocotita cu sare.
    Se fierbe doar pe jumatate si se strecoara.
  • Dupa ce a fiert carnea ( daca nu a fiert si a scazut apa, se poate completa cu apa fierbinte, pana ce fierbe carnea) se adauga orezul si se lasa inca 5 min pe foc incet.
    Se mai condimenteaza, daca este nevoie, iar la final se adauga patrunjel verde tocat.


Poze

Pilaf de orez cu carne de porc
Pilaf de orez cu carne de porc - poza 2
Pilaf de orez cu carne de porc - poza 3
Pilaf de orez cu carne de porc - poza 4
Pilaf de orez cu carne de porc - poza 5

Întrebări:




Comentarii (28):

norbert_zoltan_l2023
norbert_zoltan_l2023, 08/01/2024

Foarte gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/03/2017

Buna!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/06/2016

Ideea fierberii orezului separat e grozava.Pilaful iese suculent, orezul nu e lipicios si nu imprumuta culori de la carne.Rezulta o mancare savuroasa pentru care simti ca a meritat sa stai in bucatarie.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Alinagospodina
Alinagospodina, 29/10/2015

A iesit foooaaarte bine, dovada ca sotului meu i-a placut enorm!!oO sa opun in cartea de bucate.
Multumesc Petitchef!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/02/2015

Arata bine

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/02/2014

Bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/05/2015

FOARTE BUN

(0) (0) Abuz
25/04/2014

Cea mai bbuna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
04/04/2014

(y)

(0) (0) Abuz
01/03/2014

Delicios

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pilaf
Pilaf
2 porții
25 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale
1 porții
20 min
Foarte ușor
3 / 5

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează