Pilaf de orez cu ciuperci

Altele
8 porții
Ușor
40 min

Ingrediente

8

Preparare

Preparare15 min
Gătire25 min
  • Am inceput cu orezul pe care l-am spalat, l-am pus la fiert la foc mic timp de 20 minute, dupa care l-am clatit cu apa rece, l-am strecurat.
    In timp ce fierbe orezul, intrun cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt, ardeiul taiat felii, se calesc pana devin sticloase, presaram boiaua si imediat ciupercile (curatate, spalate, taiate bucati), dupa care morcovii si radacinile de patrunjel taiate bucatele sau razuite (eu le-am razuit pe razatoarea cu gauri mari), rosia taiata marunt, fierbem la foc potrivit, amestecand mereu. Nu e necesar sa adaugati apa pt ca ciupecile si rosia lasa apa. Cand zarzavatul si ciupercile sunt fierte, adaugam vegeta pt gust, piper si sare daca mai e nevoie, apoi amestecam cu orezul deja fiert, lasam sa dea usor in clocot, razuim usturoiul sau il zdrobim in presa de usturoi, stingem focul. Se serveste cu salata de cruditati. Eu am preferat simplu, iar restul familiei a servit cu carnati de pasare.
burdulea maria elenaBurdulea maria elena

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
21/01/2015

Acum ma apuc de gatit.Deja ii simt gustul!Imi plac , am toate ingredientele!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
09/05/2014

F.bun si sanatos.

(0) (0) abuz
07/12/2013

Foarte bun multumesc de reteta

(0) (0) abuz
10/11/2013

Foarte bun !!

(0) (0) abuz
30/08/2013

Ecelent

(0) (0) abuz
16/07/2013

Buna de post cu carnati de pui ?

(0) (0) abuz
01/07/2013

Bun, bun

(0) (0) abuz
28/05/2013

Suuuuper!

(0) (0) abuz
19/02/2013

Ok

(0) (0) abuz
28/11/2012

Bun

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2