A inceput cu orezul pe care l-a spalat, l-a pus la fiert la foc mic timp de 20 minute, dupa care l-a clatit cu apa rece, l-a strecurat.
In timp ce fierbe orezul, intrun cratit punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt, ardeiul taiat felii, se calesc pana devin sticloase, presaram boiaua si imediat ciupercile , dupa care morcovii si radacinile de patrunjel taiate bucatele sau razuite , rosia taiata marunt, fierbem la foc potrivit, amestecand mereu.
Nu e necesar sa adaugati apa pt ca ciupecile si rosia lasa apa. Cand zarzavatul si ciupercile sunt fierte, adaugam vegeta pt gust, piper si sare daca mai e nevoie, apoi amestecam cu orezul deja fiert, lasam sa dea usor in clocot, razuim usturoiul sau il zdrobim in presa de usturoi, stingem focul.
Se serveste cu salata de cruditati. A preferat simplu, iar restul familiei a servit cu carnati de pasare.
Comentarii:
O bunatate, si asta datorita vegetei! Mi-am jurat sa nu mai gatesc niciodata fara vegeta sau delikakat!