Intr-un vas antiaderent infierbintam uleiul si prajim foarte putin ceapa taiata marunt, dupa care adaugam mazarea. Amestecam bine si lasam sa prinda gust citeva secunde, adaugam un pic de supa (supa o facem dintr-un litru de apa, iar cind aceasta clocoteste, adaugam un cubulet de knorr vegetal) cit sa acoperim mazarea si lasam pret de citeva minute, sa fiarba un pic.
Spalam orezul si-l adaugam peste mazare, amestecind incontinuu, adaugam si praful de sofran si lasam la foc mijlociu sa fiarba orezul, adaugind din cind in cind supa, bineinteles avind grija sa amestecam, ca altfel orezul se lipeste de fundul vasului.
Cind orezul este aproape fiert, adaugam patrunjelul taiat marunt, piperam (optional), adaugam si parmezanul ras, punem capacul si cca un minut. pus parmezan, pentru ca era miercuri si mincat pilaful ca in zi de post.