Orezul se tine in apa la inmuiat circa 30 de minute dupa care se spala bine.Se taie ceapa si se presara deasupra boia dulce
Se taie varza murata:Intr-un vas mare se aseaza orezul, varza murata, ceapa, maslinele si foile de dafin.
Se amesteca cu o paleta de lemn pana se omogenizeaza:Compozitia se aseaza in Vasul Roman, se adauga 1 litru de apa si se introduce la cuptor 1,5 ore.
Intre timp se scoate carnea de la garnita:Se taie bucati:Dupa 1,5 ore se scoate Vasul Roman de la cuptor.Se amesteca carnea de la garnita cu compozitia din Vas.
Se introduce Vasul Roman la cuptor in 15 minute. Apoi, se ia capacul si se mai lasa inca 15 minute pentru a se rumeni.Dupa un total de 2 ore.
Recomandarea bucatarului.Acest fel de mancare se serveste cu muraturi si/sau ardei iute, dar si cu un pahar de visinata.Tagged: boia, carnati, ceapa, garnita, masline, muschi de porc, orez, untura, varza murata.
Comentarii:
O nebunie