Chifteluțe turcești - köfte

Felul principal
10 porții
Foarte ușor
20 min

Astăzi plecăm într-o călătorie culinară în Turcia oferindu-ți un clasic al bucătăriei turcești: Köfte! Aceste chiftele de carne tocată, delicioase, super-aromate, sunt servite în mod tradițional pe frigărui sau în chiftele cu pâine pita pe care o puteți face cu ușurință și dvs. Am optat pentru gătirea la cuptor pentru a obține o carne crocantă la exterior și foarte moale la interior, dar cu siguranță o puteți face la grătar :-) Nu ezitați să însoțiți aceste chiftele cu un sos de iaurt, pentru un aperitiv de exemplu!


Ingrediente

10

Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare


Observații

Cât timp pot fi păstrate chiftelele?

Le puteți păstra până la 2 zile, într-un recipient ermetic la frigider.

Putem folosi o altă carne decât cea de vită în această rețetă de chiftele?

În mod tradițional, köfte se prepară cu carne de vită, dar și cu miel. Puteți fie să le amestecați pe cele două (jumătate și jumătate), fie să faceți chifteluțe de miel.

Ce garnituri tradiționale sunt servite cu köfte în Turcia?

Kofte sunt adesea servite cu pâine (tip pita), legume la grătar, orez, precum și sosuri pe bază de iaurt.


Echipamente de gătit

cuptor

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

constanta_s2014
constanta_s2014, 19/10/2023

Pfffffff.....! Gloanteeee!

(1) (0) abuz



+