Chifteluțe turcești - köfte
Astăzi plecăm într-o călătorie culinară în Turcia oferindu-ți un clasic al bucătăriei turcești: Köfte! Aceste chiftele de carne tocată, delicioase, super-aromate, sunt servite în mod tradițional pe frigărui sau în chiftele cu pâine pita pe care o puteți face cu ușurință și dvs. Am optat pentru gătirea la cuptor pentru a obține o carne crocantă la exterior și foarte moale la interior, dar cu siguranță o puteți face la grătar :-) Nu ezitați să însoțiți aceste chiftele cu un sos de iaurt, pentru un aperitiv de exemplu!
Ingrediente
Materiale
- Castron
- Hârtie pergament
- tocător
- Presa de usturoi
Rețete inrudite
-
Chiftelute de vita cu parmezan
-
Chiftelute ikea cu sos
-
Chifteluțe de conopidă la air fryer- rețeta economică și vegetariană
-
Chiftelute din broccoli si conopida
Preparare
Tăiați mărunt ceapa, presați cățelul de usturoi folosind o presă de usturoi sau tăiați-l în bucăți mici.
Spălați pătrunjelul, uscați-l și tocați-l mărunt.Puneți carnea tocată într-un bol mare și adăugați ceapa, usturoiul și pătrunjelul.Asezonați cu sare și piper.
Modelați aproximativ 10 chiftele ovale și puneți-le la frigider pentru 30 de minute.
Aranjați Köfte pe o tavă de copt acoperită cu hârtie de copt. Coaceți Köfte timp de 30 de minute într-un cuptor preîncălzit la 180-200°C timp de 10 minute. Apoi întoarceți-le și continuați să gătiți încă 10 minute.
Gata!
Observații
Cât timp pot fi păstrate chiftelele?
Le puteți păstra până la 2 zile, într-un recipient ermetic la frigider.
Putem folosi o altă carne decât cea de vită în această rețetă de chiftele?
În mod tradițional, köfte se prepară cu carne de vită, dar și cu miel. Puteți fie să le amestecați pe cele două (jumătate și jumătate), fie să faceți chifteluțe de miel.
Ce garnituri tradiționale sunt servite cu köfte în Turcia?
Kofte sunt adesea servite cu pâine (tip pita), legume la grătar, orez, precum și sosuri pe bază de iaurt.
Echipamente de gătit
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
