1. Facem o compozitie omogena din carnea de pui tocata, legumele putin calite in ulei, verdeata tocata marunt ( in cazul in care nu avem putem apela si la varianata de verdeata uscata), oul si miezul de paine inmuiat in lapte ( si apoi bine stors), sare si piper. 2.Din compozitia rezultata se formeaza mici chiftelute rotunde, care se pun la odihnit pe o tava incapatoare- bine tapetata cu faina. 3. Peste chiftelute se mai presara susanul alb, apoi le tavalim bine prin faina si le modelam, iar la final le sufundam in baie de ulei incins; cand sun gata -devin aurii se scot la scurs pe prosoape de hartie , astfel incat sa nu fie imbibate cu ulei...delicioase!
P.S: carnea de pui se poate inlocui si cu alte tipuri de carne ( vita sau porc). pentru ca imi place gustul eu am pus susan chiar si in compozitie : )
Comentarii (12):
De ce să prăjim nu merge să le băgăm la cuptor ?
Acum fac si eu!!!
SUPER IMI PLACE
Delicioase !
Nu se pune si marar?
Intr-adevar,o reteta delicioasa!Eu nu folosesc paine ci cartof fiert,iar rezultatul este de necontestat!
O zi cat mai placuta!
Eu inlocuiesc painea cu pesmet si nu mai dau prin faina.Compozitia sa fie moale si este f.gustos si ceva mai dietetic neavand faina prajita.
Da o cunosc de mult , o poti face din ce iti trece prin minte chiar si din cartofi , pofta buna si multumesc Ptitchef pentru retete
Excelent!
Foarte bune!