Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt ceapa si se caleste, fara sa se rumeneasca in lingurita de unt.Dupa ce s-a racorit putin se amesteca toate ingredientele si se framanta bine 5-8 min.Se formeaza bile cat mai mici si se prajesc in unt.Prajirea in unt, laptele si ienibaharul sunt specifice retetei suedeze.Eu ar fi trebuit sa fac chiftelutele ceva mai mici, insa in poza par si mai mari datorita faptului ca am facut natur cei mai mici cartofi posibili din lume...
Cu aceleasi ingrediente,dar fara amidon se fac si kåldollmar,adica sarmale suedeze.se ruleaza compozitia in varza,se prinde varza cu scobitori,se rumenesc sarmalele putin in unt.se scot din unt,se pun la fiert cam 20min in apa ci 1 sau 2 cuburi de vita.in tigaia unde s-au prajit sarmalele se Pune un sos din lapte,faina,putina sare si piper macinat ,soia såskulör si la sfirsit smintina dulce.totul dupa gust sau se fac in acelasi so ca la köttbollar.cind le punem in apa la fiert,se pun citeva boabe de piper si o foaie de dafin
ĂLA CU ENIBAHARU' ,DACĂ TĂCEAI, FILOSOF RĂMÂNEAI !!! (dacă tot ai acces la internet , du-te la DEX online și citește : IENIBAHÁR s. n. Fructele mici, rotunde și maro-negricioase, ale unei plante exotice (Myrthus pimenta), care se folosesc drept condiment; p. ext. planta care produce aceste fructe. – Din tc. yenibahăr.
PENTRU SEMIANALFABEȚI !!! IENIBAHÁR s. n. Fructele mici, rotunde și maronegricioase, ale unei plante exotice (Myrthus pimenta), care se folosesc drept condiment; p. ext. planta care produce aceste fructe. – Din tc. yenibahăr.
Comentarii (17):
Bune
Cu aceleasi ingrediente,dar fara amidon se fac si kåldollmar,adica sarmale suedeze.se ruleaza compozitia in varza,se prinde varza cu scobitori,se rumenesc sarmalele putin in unt.se scot din unt,se pun la fiert cam 20min in apa ci 1 sau 2 cuburi de vita.in tigaia unde s-au prajit sarmalele se Pune un sos din lapte,faina,putina sare si piper macinat ,soia såskulör si la sfirsit smintina dulce.totul dupa gust sau se fac in acelasi so ca la köttbollar.cind le punem in apa la fiert,se pun citeva boabe de piper si o foaie de dafin
Usor de pregatit si foarte gustoase
Se mananca cu sos brun. tare bun! mmmmm
ĂLA CU ENIBAHARU' ,DACĂ TĂCEAI, FILOSOF RĂMÂNEAI !!! (dacă tot ai acces la internet , du-te la DEX online și citește : IENIBAHÁR s. n. Fructele mici, rotunde și maro-negricioase, ale unei plante exotice (Myrthus pimenta), care se folosesc drept condiment; p. ext. planta care produce aceste fructe. – Din tc. yenibahăr.
PENTRU SEMIANALFABEȚI !!!
IENIBAHÁR s. n. Fructele mici, rotunde și maronegricioase, ale unei plante exotice (Myrthus pimenta), care se folosesc drept condiment; p. ext. planta care produce aceste fructe. – Din tc. yenibahăr.
Bune
Nu exista ienibahar, ci doar enibahar.
Excelent
GUSTOS!