Chiftelute cu sos dulce-picant si piuree de cartofi

Felul principal
Ușor
1 h 30 m

Ingrediente

6

Pentru chiftelute:

Pentru sos avem nevoie de:

Pentru piuree de cartofi avem nevoie de:

Preparare

Preparare30 min
Gătire1 oră
  • Tocam carnea,pesmetul il punem cu laptele sa se inmoaie,amestecam bine toate ingredientele,formam chiftelute si prajim in ulei incins pana devin aurii.
    Scoatem chiftelutele prajite intr-un vas cu servete absorbante,pentru a se scurge surplusul de ulei si le pastram la cald.
    Preparam sosul
    Prajim in ulei ceapa tocata marunt pana devine sticloasa,punem pasta de ardei,adaugam rosiile pasta si putina apa lasand la foc mic sa fiarba impreuna cu sare ,zahar ,piper,foaie de dafin cam 20 minute.Daca dorim ca sosul sa fie mai fin,il trecem prin sita....eu il prefer ne pasat...

    Curatam cartofii,taiem cubulete si-i punem la fiert in apa rece cu sare,cand sunt fierti,scurgem de apa si mixam bine cu unt adaugand lapte pentru a obtine o pasta molcuta
    Servim chiftelutele cu sos alaturi de piuree de cartofi....delicios!

Punctează această reţetă

doina2407Doina2407

Întrebări

Tampita reteta.din toate ingredientele ale projesti doar carnea cu pesmet? Si cu celelalte ce faci? Le pui in vitrina?

Da, "tampita reteta", pentru analfabeti! Invata mai intai sa scrii, apoi poti invata si sa citesti...so, in partea dreapta sunt specificate ingredientele pentru chiftelute...sau trebuie sa re-editez pentru cine nu stie folosi site-ul???????

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 5

anonymous

Hua

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Good...

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Delicios !!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Buna!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Exelenta! rapida si foarte gustoasa!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Gustos

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Meserie!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent!!!

abuz

anonymous

Foatre bune!!!!!!!

abuz

anonymous

Nu stiam ca pesmetul se pune in lapte;felicitari pentru reteta usoara si totodata consistenta,relativ timp nu prea mare pentru preparare

abuz
  • pagina 1 / 5