Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu feliile de paine muiate, putin in apa rece si bine stoarse. Ceapa se taie marunt marunt si se caleste in putin ulei.
Se adauga ceapa la tocatura , apoi ouale, un virf de cutit cu piper, sarea, usturoiul si patrunjelul sau mararul taiat marunt; se amesteca bine.
Pe o farfurie intinsa, se pun 1-2 linguri de faina sau pesmet, se ia cite o lingurita cu virf din compozitie, se trece prin faina si se formeaza chiftelute rotunde .
Se incinge uleiul, se pune apoi ulei de 1/2 cm. Se pun chiftelele si se prajesc circa 10 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Se scurg pe un prosop din hartie.
Comentarii (24):
Excelent
Bune
Mda, la 250 g carne sa pui 2 cepe si 4 catei usturoi?? si 2 oua? poate de la minimum 500g + de carne. hmmm
Deci, daca inteleg bine mai intai se incinge uleiul si pe urma se pune ulei de 1/2 cm (5 mm).
Super
Multumesc este foarte buna
Are ceapa si sunt alergic
Excelenta. eu am pus si un cartof fiert.
Multumesc
Toata lumea face mancare bravooooo!!!!