Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc potrivit. Se tapeteaza tavile. Merele se curata si se taie cubulete. Se amesteca cu zaharul (1/4 cana) si condimentele.
Faina se cerne impreuna cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si condimentele, se adauga zaharul si se amesteca.
Ouale se mixeaza bine cu uleiul, se adauga iaurtul, coaja si sucul de portocala, vanilia si se amesteca. Se toarna peste faina si se amesteca cu o lingura de lemn doar cat sa se omogenizeze. Rezulta o compozitie grosuta precum budinca de vanilie sau smantana groasa.
In tava se pun cateva linguri de cuburi de mere deasupra se toarna cam 1/2 din aluat, apoi restul de mere care se acopera cu aluatul ramas.
Se niveleaza usor si se da la cuptor pentru aproximativ o ora sau pana cand o scobitoare infipta in chec iese curata.
Se lasa putin sa se racoreasca, apoi se rastoarna din tava pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet dupa care se poate taia .
Se amesteca si se pastreaza intr-un borcanel. Acest amestec da o aroma deosebita dulciurilor cu mere si dovleac.
Comentarii:
Amestec condimente???Insemnind ce????All spice??Limba romana nu mai e buna pentru voi???
Ce all spices?