Chec cu mere

Felul principal
3 porții
Foarte ușor
2 h 10 m

Ingrediente

3

Preparare

Preparare1 h 10 m
Gătire1 oră
  • Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc potrivit. Se tapeteaza tavile. Merele se curata si se taie cubulete. Se amesteca cu zaharul (1/4 cana) si condimentele.
  • Faina se cerne impreuna cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si condimentele, se adauga zaharul si se amesteca.
  • Ouale se mixeaza bine cu uleiul, se adauga iaurtul, coaja si sucul de portocala, vanilia si se amesteca. Se toarna peste faina si se amesteca cu o lingura de lemn doar cat sa se omogenizeze. Rezulta o compozitie grosuta precum budinca de vanilie sau smantana groasa.
  • In tava se pun cateva linguri de cuburi de mere deasupra se toarna cam 1/2 din aluat, apoi restul de mere care se acopera cu aluatul ramas.
  • Se niveleaza usor si se da la cuptor pentru aproximativ o ora sau pana cand o scobitoare infipta in chec iese curata.
  • Se lasa putin sa se racoreasca, apoi se rastoarna din tava pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet dupa care se poate taia .
  • Se amesteca si se pastreaza intr-un borcanel.
    Acest amestec da o aroma deosebita dulciurilor cu mere si dovleac.
CristinaKCristinaK

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

daniel_d2021_1_2

Amestec condimente???Insemnind ce????All spice??Limba romana nu mai e buna pentru voi???

abuz

anonymous

Ce all spices?

abuz