Chec cu mere
Ingrediente
3
Preparare
Preparare1 h 10 m
Gătire1 oră
- Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc potrivit. Se tapeteaza tavile. Merele se curata si se taie cubulete. Se amesteca cu zaharul (1/4 cana) si condimentele.
- Faina se cerne impreuna cu praful de copt, bicarbonatul, sarea si condimentele, se adauga zaharul si se amesteca.
- Ouale se mixeaza bine cu uleiul, se adauga iaurtul, coaja si sucul de portocala, vanilia si se amesteca. Se toarna peste faina si se amesteca cu o lingura de lemn doar cat sa se omogenizeze. Rezulta o compozitie grosuta precum budinca de vanilie sau smantana groasa.
- In tava se pun cateva linguri de cuburi de mere deasupra se toarna cam 1/2 din aluat, apoi restul de mere care se acopera cu aluatul ramas.
- Se niveleaza usor si se da la cuptor pentru aproximativ o ora sau pana cand o scobitoare infipta in chec iese curata.
- Se lasa putin sa se racoreasca, apoi se rastoarna din tava pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet dupa care se poate taia .
- Se amesteca si se pastreaza intr-un borcanel.
Acest amestec da o aroma deosebita dulciurilor cu mere si dovleac.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
D
daniel_d2021_1_2
Amestec condimente???Insemnind ce????All spice??Limba romana nu mai e buna pentru voi???
anonymous
Ce all spices?