Se spala cartofii. In fiecare cartof, din loc in loc se fac gauri cu furculita. Se baga la cuptor si se lasa circa 40-50 de minute sau pana sunt gata. Atunci cand intra furculita usor in cartof stii ca e facut.
Se scot cartofii si se taie pe jumatate. Se scoate continutul si se amesteca cu smantana sau unt, ceapa verde taiata marunt, cascaval sau branza, bacon, porumb si orice altceva iti mai e pe plac. Se condimenteaza dupa preferinta cu ierburi aromate, sare si piper.
Se umplu din nou cartofii cu acest amestec. Se aseaza pe o tava, se rade cascaval deasupra si se baga la cuptor. mai pus si deasupra sare si boia dulce.
Se mai lasa la cuptor cel mult 10 minute, pana cand capata o crusta aurie.
Se serveste asa sau cu garnitura. Instinctul meu de pofticioasa a crezut ca merge de minune cu o salata de varza murata.Se taia varza fin. Se pun deasupra cateva lingurite de ulei de masline si se condimenteaza cu piper si cimbru. Se amesteca bine si se serveste cu cartofii copti de doua ori.
Daca nu tii post si tii mortis sa ai langa si o bucatica de carnita, atunci nu ezita! Mie imi mai ramasesera cateva coaste de porc afumate de la reteta trecuta, asa ca le-am bagat un pic la cuptor.
Comentarii (11):
Arata bine si apetisant
Sunt deliciosi!
Foarte buna.....
Deja imi lasa gura apa! Si doar am citit-o!
E varza reteta
Numai din imagini si mor de foame si de pofta!
Oonnnn aeri gut
FFFFFFFFFFFFFF frumos arata si cred ca sunt si fffffffff gustosi
Cred ca sunt o nebunie si arata extraordinar,maine fac si eu!!!!!
Cuvintele sunt de prisos,ar trebui sa-mi fac o rama, sa pun reteta acolo si s-o atirn in cui