Se spala carasii, se scurg si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se captuseste cu folie un platou termorezistent, indeajuns de mare ca pestele sa incapa lejer.
Se combina usturoiul cu sare, piper, boia, suc de lamaie si ulei. Se ung pestii pe interior si exterior cu aceasta mixtura. Se pune in cavitatea fiecaruia cate 1 crenguta de marar.
Se incinge grill-ul cuptorului si se asaza platoul la circa 15 cm sub el. Se frig pestii cate 7-8 minute pe fiecare parte, sau pana cand sunt facuti si rumeniti. Se ung din cand in cand cu mixtura de usturoi si suc de lamaie. Se servesc fierbinti, ornati cu marar tocat, alaturi de feliute de lamaie, alaturi de un vin alb rece si sec.
Sfaturi: Daca doriti o masa mai consistenta, serviti pestele alaturi de o garnitura de cartofi natur, sau de orez fiert.
Daca va deranjeaza oasele, puteti practica, pe fiecare parte a pestelui, la distanta de 2-3 cm una de alta, cateva despicaturi de circa 1 cm adancime. Acestea nu numai ca vor permite asezonarii sa aiba contact mai bun cu interiorul pestelui, dar va permite si inmuierea oaselor prin contact cu temperatura.