Petitchef

Caras cu lamaie si usturoi

Felul principal
2 porții
5 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Se spala carasii, se scurg si se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se captuseste cu folie un platou termorezistent, indeajuns de mare ca pestele sa incapa lejer.
  • Se combina usturoiul cu sare, piper, boia, suc de lamaie si ulei. Se ung pestii pe interior si exterior cu aceasta mixtura. Se pune in cavitatea fiecaruia cate 1 crenguta de marar.
  • Se incinge grill-ul cuptorului si se asaza platoul la circa 15 cm sub el. Se frig pestii cate 7-8 minute pe fiecare parte, sau pana cand sunt facuti si rumeniti. Se ung din cand in cand cu mixtura de usturoi si suc de lamaie. Se servesc fierbinti, ornati cu marar tocat, alaturi de feliute de lamaie, alaturi de un vin alb rece si sec.
  • Sfaturi:
    Daca doriti o masa mai consistenta, serviti pestele alaturi de o garnitura de cartofi natur, sau de orez fiert.
  • Daca va deranjeaza oasele, puteti practica, pe fiecare parte a pestelui, la distanta de 2-3 cm una de alta, cateva despicaturi de circa 1 cm adancime. Acestea nu numai ca vor permite asezonarii sa aiba contact mai bun cu interiorul pestelui, dar va permite si inmuierea oaselor prin contact cu temperatura.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Zucchini cu lamaie si feta
Zucchini cu lamaie si feta
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Sa vorbim despre Guacamole! Sa vorbim despre Guacamole! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează