Se pune carnea la fiert in apa cu putina sare, se curata cu grija spuma formata, apoi se adauga legumele curatate, spalate si netaiate. Se lasa sa fiarba, la foc mic, circa 25 de minute. Se strecoara, pastrand zeama pentru prepararea unei supe, eventual cu galuste.
A facut invers: a facut supa pe piept de pui cu legume, astfel incat in supa a adaugat taietei, iar cu legumee si carnea a facut budinca de fata.
Cartofii se paseaza, iar restul legumelor si carnea se taie cubulete. Se pun toate intr-un castron, se adauga peste ele mazarea, galbenusurile, gogosarul si castravetii murati, taiati cubulete.
Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se incorporeaza usor albusurile batute spuma.
Se toarna amestecul intr-o forma de tort unsa si tapetata- a pus intr-o forma rotunda de yena si se introduce la cuptor pentru 30 de minute, la foc potrivit.
Cand s-a racit, am taiat o felie si a ornat cu fasii de morcov si frunze de patrunjel.
Comentarii:
Greata mi-ai facut destul!
Am sa incerc,dar cu carne de porc.
...bleah...