Börek, delicatesa turceasca cu spanac

Felul principal
Foarte ușor
35 min

Mergem in Turcia pentru delicatesa Börek! Foi irezistibile de aluat filo si o combinatie extra gustoasa de spanac + feta. Un preparat vegetarian ce poate fi servit la cina sau ca aperitiv.

Ingrediente

4

Materiale

  • tava rotunda pentru copt

Preparare

Preparare10 min
Timp așteptare5 min
Gătire20 min
  • Sotati salotele tocate, intr-o tigaie cu ulei de masline. Dati deoparte. Adaugati spanacul spalat si scurs. Asezonati dupa gust: puteti adauga condimente orientale. Luati spanacul de pe foc cand este fiert si scurgeti bine. Lasati sa se raceasca.
  • Dupa ce s-a racit, tocati spanacul si amestecati-l intr-un bol cu ​​ricotta.
  • Topiti untul in cuptorul cu microunde, astfel incat sa fie destul de lichid. Preincalziti cuptorul la 180° C.
  • Asezați o foaie de filo pe suprafata de lucru si ungeti fiecare parte cu untul topit. Puneti o alta foaie de filo si ungeti deasupra cu unt. Asezati amestecul de spanac + ricotta in centru trasand o linie. Puteti folosi o lingura sau o punga de patiserie.
  • Adaugati putina feta maruntita. Rulati aluatul cu umplutura pentru a-i da o forma cilindrica. Repetati operatiunea pentru a forma toate rulourile.
  • Aranjati rulourile intr-o tava, sub forma de spirala, unul dupa altul, pana se umple toata suprafata formei. Ungeti deasupra cu putin unt.
  • Coaceti timp de 20 - 25 de minute la 180° C, pana cand se rumeneste.
  • Se presara cu seminte de susan sau cimbru inainte de servire si ..gata!

Punctează această reţetă

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

V

Cauta in DEX: Ceapa frantuzeasca sau salota este folosita in nordul Frantei unde este baza esentiala pentru sosurile cu vin rosu. Francezi o folosesc cel mai mult fiarta sau inabusita.

abuz

Dana

Ce e aia ' SALOTE ' ? Cine-i imbecilul care tot poceste limba romana ? ? ? Invata sa scrii !

abuz