Börek, plăcinte turcești cu feta si pătrunjel

Gustări
Foarte ușor
35 min

Astăzi ne îndreptăm către Turcia cu o rețetă pentru börek, plăcinte vegetariene cu feta și pătrunjel, perfecte pentru un aperitiv, pentru cină sau prânz, însoțit de o salată. Aceste rulouri mici în formă de trabuc pot fi servite calde sau reci și vă asigurăm că va fi dificil să gustați doar una :-)

Ingrediente

1

Materiale

  • Cuptor
  • Castron
  • Pensulă de bucătărie
  • Hârtie absorbantă

Preparare

Preparare20 min
Gătire15 min
  • Börek, plăcinte turcești cu feta si pătrunjel - Preparare etapa 1Se fărâmițează feta într-un castron folosind degetele sau o furculiță.
    Se spală pătrunjelul și se usucă. Scoateți frunzele de pe tulpini, tocați și amestecați grosier cu brânza.
  • Börek, plăcinte turcești cu feta si pătrunjel - Preparare etapa 2Ungeți fiecare foaie de aluat filo cu ulei de floarea soarelui folosindu-vă de o pensulă. Întindeți amestecul de umplutură la capătul lat al fiecărui triunghi de aluat. Apăsați ușor umplutura și rulați strâns aluatul de la capătul larg spre vârful triunghiului. Ungeți din nou exteriorul cu ulei de floarea soarelui.
  • Börek, plăcinte turcești cu feta si pătrunjel - Preparare etapa 3Încingeți o tigaie cu uleiul rămas și prăjiți rulourile pe ambele părți, timp de aproximativ 2 minute, până devin crocante.
  • Börek, plăcinte turcești cu feta si pătrunjel - Preparare etapa 4Scurgeți-le pe prosoape de hârtie.
  • Börek, plăcinte turcești cu feta si pătrunjel - Preparare etapa 5Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Cu ce ​​să însoțim aceste börek?

În general, börek-urile sunt servite cu salate și sosuri pe bază de iaurt.

Cu ce ​​puteți înlocui aluatul filo?

Puteți folosi aluat Yufka, aluat filo turcesc sau foi de brick.

Cu ce putem schimba umplerea börek-urilor?

Le puteți umple cu carne de vită, ton mărunțit sau umplutură de spanac.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

varady_c2018

Excelent mulțumesc . Diana, e aluat foi, ca și la cremes

am gătit această rețetă
poza de varady_c2018
abuz

diana

Rog precizati ce este "aluatul filo"

abuz