Börek, plăcinte turcești cu feta si pătrunjel
Astăzi ne îndreptăm către Turcia cu o rețetă pentru börek, plăcinte vegetariene cu feta și pătrunjel, perfecte pentru un aperitiv, pentru cină sau prânz, însoțit de o salată. Aceste rulouri mici în formă de trabuc pot fi servite calde sau reci și vă asigurăm că va fi dificil să gustați doar una :-)
Ingrediente
1
Materiale
- Cuptor
- Castron
- Pensulă de bucătărie
- Hârtie absorbantă
Preparare
Preparare20 min
Gătire15 min
Se fărâmițează feta într-un castron folosind degetele sau o furculiță.
Se spală pătrunjelul și se usucă. Scoateți frunzele de pe tulpini, tocați și amestecați grosier cu brânza.Ungeți fiecare foaie de aluat filo cu ulei de floarea soarelui folosindu-vă de o pensulă. Întindeți amestecul de umplutură la capătul lat al fiecărui triunghi de aluat. Apăsați ușor umplutura și rulați strâns aluatul de la capătul larg spre vârful triunghiului. Ungeți din nou exteriorul cu ulei de floarea soarelui.
Încingeți o tigaie cu uleiul rămas și prăjiți rulourile pe ambele părți, timp de aproximativ 2 minute, până devin crocante.
Scurgeți-le pe prosoape de hârtie.
Gata!
Observații
Cu ce să însoțim aceste börek?
În general, börek-urile sunt servite cu salate și sosuri pe bază de iaurt.
Cu ce puteți înlocui aluatul filo?
Puteți folosi aluat Yufka, aluat filo turcesc sau foi de brick.
Cu ce putem schimba umplerea börek-urilor?
Le puteți umple cu carne de vită, ton mărunțit sau umplutură de spanac.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: