Ardei umpluti
Ingrediente
4
Preparare
Preparare40 min
Gătire30 min
- Se face umplutura pentru ardei:
-se calesc 2 cepe
-se calesc morcovii
-se adauga carnea
-se adauga orezul
-3 linguri bulion
cimbru, sare, piper, alte condimente - Se spala ardeii, li se taie capacelul , se scot semintele si se umplu cu carnea cu ajutorul unei lingurite.Nu se vor umple pana in capat, pentru ca orezul sa aiba unde creste.
- Facem apoi sosul:calim 2 cepe adaugam usturoiul pisat, resul de umplutura din carne(daca a mai ramas),un borcanel de bulion/sos de rosii, sosul din rosiile care au mai ramas de la capacele,condimente, foi de dafin.
- Intr-o oala asezam ardeii cu capacelele in sus, turnam sosul amestecat cu cateva cani de apa astfel incat sa fie suficient pentru a acoperi ardeii.
- Se lasa la fiert intai pe aragaz 1/2 h, apoi se baga la cuptor.Se servesc cu smantana deasupra.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: