Ardei umpluti la cuptor
Ingrediente
4
Preparare
Preparare30 min
Gătire1 h 40 m
- Spalati, taiati palaria, curatati semintele ardeilor. Am taiat la 2 cm capacul ardeiului.
Intr-o cratita puneti 2 linguri de ulei, dupa ce este cald, adaugati ceapa tocata, lasati sa se caleasca timp de 3 minute.
Spalati orezul, scurgeti de apa si puneti peste ceapa, lasati inca 3 minute, amestecati.
Dupa care varsati rosiile, lingurita de zahar, sarati si piperati. Adaugati un pahar de apa, lasand sa fiarba inca 10 minute.
Cand apa s-a redus, adaugati carnea tocata, amestecati bine cu celelalte ingrediente, pentru ca si carnea sa ramana aglomerata, sa faca un bloc.
Lasati la prajit 5 minute, dupa care varsati inca 1 pahar de apa.Lasati inca 10 minute, apa s-a redus, iar carnea este fiarta, asezonati inca o data cu sare, piper, ardei iute dupa gust.
Personal, nu imi place sa gust si sa asezonez cand carnea nu este fiarta...
Puneti la incalzit cuptorul la 200°C.
Depuneti pe fundul oalei, umplutura de carne si apoi umpleti ardeii.
Daca va mai ramane umplutura o depuneti intre ardei, astfel ca sa ramana in pozitie verticala, sa nu se rastoarne.
Adaugati 2 pahare de apa, acoperiti cu capacul si lasati in cuptor 1 ora.
Dupa 1 ora, i-am scos din cuptor, depus pe o farfurie si servit cu smantana. Cum au fost in cuptor, intr-o oala acoperita, a fiert inabusit, iar culoarea si aspectul s-a pastrat.
Am uitat sa spun ca am presarat patrunjel tocat, la sfarsit, cand am pus in farfurie...
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
E

berghes_a2014,
19/05/2014
Buna, dupa parerea mea era mai bine sa scoti doar cotorul , ca si capac puneai felie din rosie sau din ori ce , foaie de ceapa rondea de morcov mai gros cat sa acopere decuparea, in rest nimic deosebit Angel
14/08/2013
Oribil! arata ca o voma carnea aia pusa prin cratita... n-as manca asa ceva indiferent de gust!!! numai cand ma uit mise face rau...