Petitchef

Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci

Nu am facut niciodata ardei umpluti cu carne de pui dar de data asta am zis ca o sa incerc si varianta asta pentru ca este mai dietetica. Si ca sa ii fac mai gustosi, le-am pus si ciuperci si au iesit o nebunie! Daca chiar vreti sa fie dietetici, puteti sa puneti ceapa si morcovul crud, eu le-am innabusit putin.

Felul principal
8 porții
30 min
1 oră
Ușor
334 Kcal

Ingrediente

8
Cost estimat: 18.55 (2.32€/porție)

Preparare

  • Etapa 1 - Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci
    Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoarea mica apoi le innabusim in ulei, picurand din cand in cand putina apa pana se inmoaie.

    Tocam mararul si il amestecam cu carnea, ciupercile, ceapa si morcovul, adaugam orezul, sare si piper dupa gust si cimbru cat luati intre degete, aprox. 1/2 lingurita. (sau cat va place voua, dar nu prea mult!)
  • Etapa 2 - Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci
    Spalam ardeii si le decupam un capac apoi ii umplem cu ajutorul unei lingurite cu carne. Dupa ce i-am umplut tapetam carnea de deasupra cu putina faina si le punem un capac, ori felii de rosie, felii de dovlecel sau chiar capacul ardeiului taiat si curatat de seminte.

    Ii asezam intr-o cratita incapatoare, ii acoperim cu apa si ii dam un clocot pe aragaz apoi bagam cratita in cuptor, acoperita cu un capac si ii lasam sa se coaca la foc mediu pentru aprox. 30-40 de minute.

    Cand sunt aproape gata si apa a scazut (daca nu a scazut mai luam din ea cu o lingura) adaugam sucul de rosii asezonat cu sare sau vegeta si putin ulei sii ii mai lasam in cuptor 15 minute ca sa se fiarba si sucul de rosii. Daca vi se pare prea lichid sosul, ii puteti pune o lingura – doua de faina (frecata cu putin apa in care au fiert ardeii, apoi dizolvata inapoi in sos).

    La final tocam marar verde si punem pe deasupra.

    Ii servim cu smantana sau iaurt.

    Sunt foarte gustosi, usor de digerat (avand in vedere ca nu sunt cu carne de porc) si daca nu inabusiti nimic vor fi chiar de regim :-)

    Pofta buna!

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 334Kcal
  • Carbo: 13.6g
  • Grăsimi: 14.3g
  • Grăsimi sat.: 2.4g
  • Proteine: 35.4g
  • Fibre: 4.3g
  • Zahăr: 9.4g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 8
Informații nutriționale pentru 1 porție (360g)


Poze

Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci
Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci - poza 2
Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci - poza 3
Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci - poza 4

Întrebări:




Comentarii (30):

04/10/2013

Comentariul tău:FF BUUN

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/06/2013

Abia astept sa fac arata delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/06/2013

Very good!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/06/2013

Ar fi bine ca dupa umplere si capacire sa se prajeasca putin ardeii pe toate partile si coaja lor se va desprinde foarte usor atunci cand ii mancam

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Machilleos, 18/09/2018

Okay

(0) (0) Abuz
29/11/2016

Reteta excelenta

(0) (0) Abuz
03/10/2015

Chiar nimic n-a fost de ardeii tai! Ori sunt dietetici, ori nu! Mai dietetic e o exprimare ridicola care ti se potriveste de minune!

(0) (0) Abuz
elena.bica, 20/09/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
16/09/2014

Deliciosi!!1

(0) (0) Abuz
15/09/2014

F.buni

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ardei copți în air fryer, perfecți pentru vară!
Ardei copți în air fryer, perfecți pentru vară!
2 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
Cartofi umpluti cu bacon si cascaval
8 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cartofi umpluti cu somon
Cartofi umpluti cu somon
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează