O mancare indiana usor de facut, gustoasa, dietetica, fara sos.
Curatati cartofii si taitati-i cubulete de 2 cm. Curatati conopida si taiati-o in florete cat degetul mic. Spalati bine, scurgeti de apa si pastrati separat fara sa le amestecati.
Curatati ceapa, ghimbirul si chilli-ul si puneti-le in mixer. Rezulta o pasta.
Intr-o oala de 2 litri puneti uleiul la incazit de foc mic. Cand uleiul e suficient de cald, puneti semintele de chimen sa pocneasca, apoi imediat pasta de ghimbir cu chilli si ceapa. Caliti pret de un minut, apoi adaugati coriandrul macinat si cartofii. Amestecati bine asa incat cartofii sa se ?imbrace? de ulei si condimente, apoi turnati apa, puneti capacul. Focul trebuie sa fie foarte mic.
Lasati cam 10 minute dar amestecati intre timp o data sau de doua ori. Apoi puneti si conopida, sarea si turmericul. Amestecati bine, puneti capacul. Lasati pe foc inca 10 minute. Mai amestecati intre timp ca sa va asigurati ca nu se arde.
La sfarsit adaugati si Garam Masala (daca aveti) si verdeata. Amestecati, mai lasati un minut acoperit cu capac pe foc. Apoi stingeti flacara si lasati sa stea 5-10 minute.
Comentariu: Nu amestecati prea des si prea intens, mai ales catre final intrucat se vor zdrobi legumele.
Comentarii:
Jumatate dintre ingrediente sunt de pe alta planeta. Las-o pe limba noastra, ca aici nu e bucatarie zanzibaneza.
Arata bn
Banuiesc din ce am citit ca e gustoasa, dar mai ales usor de facut si o voi incerca.