O reteta super simpla! Conopida se poate consuma cruda sub forma de salate, in combinatie cu alte legume. Noi am ales sa o facem vedeta acestui antreu.
Intr-un vas punem la fiert apa cu sarea, otetul, boabele de piper, foile de dafin. Intre timp, rupem conopida in buchetele, taiem surplusul de codite si le trecem prin jet de apa.
Cand apa a fiert, inchidem focul si punem buchetelele de conopida si acoperim vasul. Lasam asa 30 minute.
Cat asteptam, putem prepara maioneza: fierbem tare un ou. Scoatem galbenusul si il faramitam bine, adaugam un praf de sare. Punem galbenusul crud de la cel de al doilea ou, amestecam bine si turnam uleiul in fir subtire. Folositi un mixer si amestecati la viteza mare pana se incorporeaza uleiul.
Cand maioneza este gata o amestecam cu iaurtul, cateii de usturoi pisati si piper negru macinat, dupa gust.
Dupa 30 minute scoatem conopida din apa si o scurgem bine. Puneti sa o lasati intr-o strecuratoare cateva minute sau sa o scoateti pe servetele de hartie.
Apoi amestecati conopida cu sosul de maioneza si iaurt. Gustati si condimentati dupa gust. Serviti!