Conopida pane in aluat de post
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Conopida se curata de frunze,se desface buchetele,se spala si se fierbe in apa cu sare si putin otet.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie - nu sa se sfarame,dupa care se scurge, se clateste sub jetul de apa rece si se lasa la racit.
- Separat se va face aluatul de clatite.Aluatul de clatite se pregateste mai vascos sa se poata prinde pe buchetelele de conopida.
- Intotdeauna cand faceti aluatul de clatite puneti in castron mai intai faina,sare,piper,zeama de lamaie dupa gust si apoi apa minerala ,astfel nu se vor mai forma cocoloase .Se tine compozitia 15-20 minute la frigider.
- Buchetelele de conopida se trec prin aluat,apoi se introduc imediat in uleiul incins si se rumenesc pe ambele parti. Dupa prajire se scot pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.
Se servesc ca atare sau cu un sos format din putin ulei ,mujdei de usturoi,otet de mere,patrunjel si marar tocat marunt.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Este minunata!
am gătit această rețetă
anonymous
Super de frumos si gustos !
am gătit această rețetă
Dyka
Excelentă rețetă!
anonymous
Ii la pamant
anonymous
Super buna
anonymous
Caca
anonymous
Excelenta
anonymous
Ok
anonymous
FOARTE BUNA
anonymous
O s-a incerc,dar cred ca v-a fi foarte buna,atata tot ca conopida anul acesta este foarte scumpa.