Pentru inceput, taiem capatana, separand buchetelele de trunchiul comun, si le punem in apa cu sare pentru o ora. Apoi le punem la fiert in apa cu sare Cand s-au fiert , asezam langa aragaz trei boluri/ farfurii in care punem: in prima faina, in a doua oua pe care le batem bine cu furculite, in a treia pesmet.
Incalzim pe foc tigaia cu o pelicula de ulei iar cand se infierbanta, punem buchetelele de conopida pe care, in prealabil, constiincios, le-a sarat si piperat, dupa care le-am trecut prin faina, ou si pesmet. In tigaie, le intoarcem din cand in cand pana prind o frumoasa crusta aurie dupa care le scoatem pe o farfurie pe care am asezat un servetel de hartie care sa absoarba uleiul in exces.
Pentru mujdei, curatam cateii si ii taiem marunt dupa care i-am zdrobit in mojar pana capata consistenta unei paste. Lucrul acesta se face usor daca, in prealabil, saram putin usturoiul si picuram putin ulei. Daca nu aveti mojar, puteti zdrobi usturoiul cu o presa speciala.
Apoi cu o lingurita, incepem sa mestecam iute in sensul acelor de ceasornic in pasta de usturoi, aceasta va incepe sa capete o consistenta cremoasa, din cand in cand adaugam cate putin ulei care va ajuta la cresterea cantitatii de sos de mujdei. sta e varianta preferata a lui iubi.
E una prefer sa adaug in usturoiul de o consistenta cremoasa, smantana, mi se pare mult mai delicios asa. Deh, fiecare cu gusturile sale.
Pasta de usturoi o putem amesteca cu buchetelele de conopida sau o putem une la masa pentru ca fiecare sa-si adauge cat doreste.
Comentarii:
Super prost ! Cel putin ca modalitate de exprimare. Deh, iimba romana de gradinitza sau ... bucatarie.
Super bun