Conopida o spalam bine si il defacem in buchetele mai mici, il fierbem in apa cu sare cand este aproape fiert (nu in totalitate) se scoate se strecoara si se lasa 15 min la racit .
Intre timp luam cam 50 g de faina si amestecam cu o lingura de boia rosu, iar intr-o alta farfurie punem in jur de 150 g pesmet la care adaugam, maghiran, busuioc, cimbru si amestecam .
Dupa ce conopida s-a racit il trecem prin faina cu boia, apoi prin supa de legume si pe urma prin pesmetul cu condimente se pune totul intr-o tava termorezistenta si se stropeste cu ulei de masline. se pune la cuptor in jur de 20 - 25 min .
Cartofii se curata si se taie bastoane mai groase se pune apa la fiert cu un pic de sare cand apa fierbe se pun cartofii in apa clocotita si se fierbe 10 - 15 minute se scoate si se lasa la scurs intre timp luam .
O tava mare si il tapetam cu hartie de copt luam cartofii ii asezam intr-un castron si punem peste 2- 3 linguri de ulei, boia iute, 2-3 linguri de pesmet si condimente ce preferati pus maghiran si busuioc amestecam bine cartofii rasfiram cartofii pe hartia de copt daca se poate sa nu fie una peste alta ar fi de preferat se pune la cuptor in jur de 40 minute .