Aligot - piure de cartofi cu branza

Felul principal
4 porții
Ușor
50 min

Aligot este o specialitate gastronomica franceza potrivita pentru iarna, datorita continutului sau caloric. Este formata dintr-un piure de cartofi care este amestecat cu o branza moale numita Toma (o branza italiana, moale sau semi-tare, din lapte de vaca, remarcata pentru calitatile sale excelente de topire), obtinand o textura ultra elastica. Aceasta reteta este delicioasa, aromata si foarte simplu de preparat, dar are micile sale secrete pe care le vom dezvalui in reteta noastra, explicata in detaliu. Daca nu ati gasit aceasta branza, nu va faceti griji, o puteti inlocui cu Emmental, Gruyère, Cantal sau Raclette.


Ingrediente

4

Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Gătire40 min


Observații

Piureul:
Treceti cartofii fierti prin sita, astfel incat piureul sa aiba o textura foarte fina si neteda. Este important ca atat piureul, cat si smantana sa fie fierbinti inainte de a incorpora branza.

Branza:
Reteta de aligot francez este facuta cu branza Toma.Daca nu ati gasit aceasta branza, nu va faceti griji, o puteti inlocui cu Emmental, Gruyère, Cantal sau Raclette.

Cand adaugati branza, este important sa o faceti putin cate putin si nu toata odata.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Gabriel, 10/01/2021

Pai si und egasimbranza respectivea?

(0) (0) abuz
CHRIS, 19/02/2020

Branza TOMA?
Corect se numeste TOME

(1) (0) abuz



+